A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. május 22., péntek

Innovatív Instrumentumok #2 - Squidolin, az elektromos hegedű játszani tanít

Ez a furcsa kinézetű "műhegedű" első látásra játék is lehetne, pedig nem az. A tintahalra emlékeztető alakja miatt Squidolin névre keresztelt instrumentum egy elektromos hangszer és oktatóeszköz egyben.

A Carlos R. Mendez által megálmodott hangszer egyrészt erősítőre kötve tökéletes elektromos hegedű-hangzást állít elő, és állítólag a játék technikája, érzete is megegyezik egy hagyományos hegedűével.

A hangszer lényege azonban az, hogy újfajta segítséget nyújt a hegedülni tanulóknak. Nem, nem arra gondolok, hogy elektromos hangszer lévén lehalkítható, vagy fülhallgatóval is használható - ennek inkább a szomszédok örülhetnek. A Squidolint azonban egy egyszerű tévére kötve videós tananyagokat kapunk, melyekből elsajátíthatjuk a hangszer kezelésének alapjait, de akár együtt is játszhatunk az oktatófilmekkel. Pazar ötlet, bár arról nem szól a fáma, hogy ez csupán okos koncepció, vagy valóban működőképes, megvásárolható változat. Elvben technikai akadálya nem lenne, így az utóbbiban reménykedünk. Addig íme, a kissé szűkszavú Squidolin honlap.

1 megjegyzés:

... írta...

The Squidoiln site is now up! check it out. It's still under construction, but it answers some questions.
www.squidolin.com