A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. május 20., szerda

5 tipp a részeg telefonhívások és mailek ellen

Biztos volt már, hogy késő éjjel megcsörrent a telefonunk, és valamilyen barátunk, rokonunk, ismerősünk (vagy esetleg egy tök ismeretlen létforma) kezdett el beszélni hozzánk, alkoholszármazékoktól feltüzelve, és csak mondta, mondta... Ez idáig lehet mókás vagy bosszantó (én például nosztalgikusan emlékszem vissza egy majd' fél éves drunk dial sorozatra), de ha valaki gyakran áll a "másik oldalon", és sokszor kapja magát azon, hogy előző éjjel ő telefonálgatott gagyorászva, akkor bizony elkél a segítség. Nem is beszélve az e-mailekről, amik kedves, írásos nyomot is hagynak megbillent kémiai egyensúlyunkról... Íme, öt "szoftveres kütyü", ami segít elkerülni a kínos helyzeteket.

Először íme, a Google egyik találmánya, a Mail Goggles, amely az "alkoholveszélyesebb időpontokban", például péntek és szombat estéken csak matematikai feladványok megoldása után engedi megnyomni a "send" gombot.


A Designated Dialer egy olyan iPhone alkalmazás, melyet akkor kell bekapcsolnunk, amikor elindulunk egy kellemes ivótúrára. Ilyenkor letiltja az általunk előre meghatározott telefonszámokat, és csak azt hívhatjuk fel, akit előzetesen erősnek ítéltettünk lelkileg, hogy fogadja bugyborékolásunkat. 99 centért már tölthetjük is az Apple boltjából.


Az alábbi kedves alkalmazás szintén Google-gyermek, az Undo Send - az e-mail elküldése után pár másodpercig a levél még "függőben" marad, ez alatt átgondolhatjuk, valóban el akartuk-e küldeni, és valóban így... Ha nem, gyorsan rákattintunk az "atyaúristendehogy" gombra, és megkönnyebbülten kifújhatjuk a bódító levegőt.


Szintén az Apps könyvtárból töltögethető az iDrunk Dialer, amely a fentebb említett iPhone alkalmazás szofisztikáltabb változata. Itt nem letiltunk, ellenkezőleg: engedélyezünk. Így az alkalmazás elindulásakor csak azokat hívhatjuk, akit többszöri átgondolás után is drunk dial kompatibilisnek gondoltunk.


Az ötödik tipp angolul tudó drunk dialereknek hasznos, és amolyan "elrettentő példa" típusú kezelésként ajánljuk. A TextsFromLastNight weboldalra mindenki beküldhet olyan sms-eket és üzeneteket, melyet részegektől kapott, ezek szépen felkerülnek az oldalra, és mindenki által olvashatók lesznek. "Úristen, ezek milyen gázok" - gondoljuk majd ezek olvastán, és legközelebb bölcsen otthon hagyjuk a telefonunkat (vagy megállunk szalonspiccnél).


Már csak az a kérdés, hogy vajon tényleg be akartam postolni ezt a cikket? (Hukk...) :-)

Nincsenek megjegyzések: