A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. május 14., csütörtök

Pilotfish Ondo: a zeneszerkesztő mobiltelefon

A Pilotfish koncepciója a zenemobilok új generációját próbálja elképzelni. Igaz, ha kézzel fogható modellé válna az Ondo, Magyarországon óvatos névváltásra lenne szükség, de ennél sokkal fontosabb az általa felvázolt, "a zene összeköt" szlogennel leírható működési elv.

A fenti ábrán látható módon, az egyébként is futurisztikus kinézetű telefon egyik elemét eltávolíthatjuk, és hangszereinkre rögzíthetjük, itt például egy gitárra klipszelve látható:

Egyfajta konferenciabeszélgetés segítségével egyszerre több ismerősünk is becsatlakozhat valamilyen hangszeren, és egyszerre zenélhetünk, melyet a telefon természetesen végig rögzít. Ezek után az alkatrészt visszahelyezve már a telefonon végezhetjük el az átalakításokat, mégpedig egyszerű mozdulatokkal: A középen rugalmas érzékelővel ellátott készüléket hajlítgatva, forgatva adhatunk hangkeverési utasításokat az imént felvett remekművel kapcsolatban.

Ha megvan a mix, nincs más dolgunk, mint egy sima jack csatlakozó segítségével erősítőhöz vagy hangszórókhoz kapcsolni a telefont, amiről egyfajta speciális médialejátszóként el is indíthatjuk a zenénket, melyet még lejátszás közben is módosítgathatunk, a DJ-scratcheléshez hasonló módon, melyet a telefon tárcsás vezérlőjével irányíthatunk.

Persze koncepció ez is, fizikai valóságában nem létezik sem a működő készülék, sem a felvevő és editáló rendszer, mindenesetre tény, hogy az ehhez hasonló koncepciók adják majd a lökést a mobil eszközök következő generációihoz - ne feledjük, az iPhone vagy a Blackberry is csupán koncepció volt egykor... Befejezésül egy promo-videó az elképzelt működésről:

Nincsenek megjegyzések: