A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. március 9., hétfő

Steampunk csodák #2 - USB drive-ok rézből

Nemrég már említést tettünk a steampunk stílus beszivárgásáról az informatika világába, igaz, akkor még csak egy "fan-made" PC-re csodálkozhattunk rá. Vannak azonban kisebb, "kézzel foghatóbb" steampunk kütyük is, például pendrive-ok.

Az első "versenyző" a GaCreate műhelyében készül, és 50 dollárért lehet a miénk teljes, 2 gigabájtos valóságában.




Ez a kütyü még a "majdnem kategóriában indult (hiszen nem lehet nem észrevenni a hátsó rész átlátszó műanyagját, melyet a true steampunk guruk igyekeznek kerülni. Ehhez képest a következő modell a stílus hardcore rajongóinak kedvez, ez a rozsdásnak tűnő rézdarab ugyanis úgy néz ki, mintha közel száz éve elsüllyedt hajóról hozták volna fel. A Cerrious Designs shopjában 40 dollárért tehetjük magunkévá. A 2 gigabájtos apróságot azért igazából ne tegyük vízbe, annyira nem fogja szeretni, mint a látszat sugallja.




A mai utolsó versenyzőnk mindenképpen a tetszési index tetején helyezkedik el, ám sajnos egyedi modellről van szó, melyet egy orosz modder készített el gondos aprólékossággal. Azonban ha meg nem is vehetjük, az alkotó közkinccsé tette az elkészítés minden részletét a Modding.ru fórumon, igaz, némi orosz nyelvtudás nem árt az átböngészéséhez. Ha azonban ez megvan, akár neki is lehet állni és készíteni egy hasonlót.



1 megjegyzés:

tuli írta...

asszem, a nagyfater zsebórája újjá fog születni egy pendrive-ban hamarosan :)