A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2010. február 5., péntek

Steampunk mechanikus állatok

Egy új univerzumra bukkantam, és el vagyok varázsolva. Ezt most lehetne képletesen is érteni, de tényleg egy saját univerzumot talált ki ez a művész. Andrew Chase egy fotós, aki mellékesen állat-, illetve robotszobrokat épít fémből. Az alakok testrészei, végtagjai mozgathatók, így a mester beállíthatja őket a megfelelő szögbe ahhoz, hogy ilyen fényképekből építhessen történetet, univerzumot:


A Baekdal.com-on megjelent bejegyzés szerint egy ötvenoldalas könyvet készít, melynek főhőse Robot TME. A TME a "Trionic Morphatractable Engineer" rövidítése. (Mindannyian jobban járunk, ha nem kísérlem meg ezt valami magyar fordítással visszaadni.) A lény beceneve egyébként Timmy lett, róla nevezte el az univerzumot is.

Timmynek saját személyisége van, és aki ezt nem hinné el a lenti kép alapján, az lapozza csak végig ezeket a fotókat!


Timmy természetesen másokkal is találkozik az univerzumban. Például elefánttal...


...zsiráffal...


...és egy gepárddal. Utóbbiról egy videó is felkerült YouTube-ra. A fotókból összerakta Chase, hogyan nézne ki az állat futás közben. Hihetetlenül természetes!



A Baekdal infói szerint a Timmy univerzumban a gepárdok a futárok szerepét töltik be, azaz kis csomagokat szállítanak, illetve taposómalmokban is dolgoznak. Maga a gepárdszobor kábé 18 kilót nyom, 61 centi magas, és 127 centi az orrától a farkáig. Chase tíz hét alatt készítette el, összesen 60 órányi munkával. Az alapanyagok elektromos vezetékek és acéllemezek voltak.


Valószínűleg az elefánttal lehetett a legnehezebb a dolga, "ő" ugyanis majdnem 40 kilót nyom, a méretei pedig 91 x 91 x 46 centi. Három és fél hónap alatt készült el. A zsiráfból két darabot is készített, a másodikat elárverezték egy texasi kiállításon. Azt nem tudom, mennyiért kelt el a 183 centis (!) darab, de a kikiáltási ár 6000 dollár (1,2 millió forint) volt. Remélem, arra költötte a pénzt, hogy folytassa a sorozatot!

Lassan már itt lenne az ideje a következő elemnek, ugyanis az első hír 2008 februárjában jelent meg a fotósorozatról, és 2009 júliusában jelentek meg a képek az eddigi utolsó szoborról, a gepárdról.

Alig várom a folytatást... I <3 Timmy!

Nincsenek megjegyzések: