A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2010. február 5., péntek

Steampunk jellegű szerelmi vallomás?

Gyönyörűek ezek a medálok/díszek. Csak most bukkantam rájuk, pedig már karácsony előtt bemutatták őket.


Ez a Clockwork Love kollekció a holland Tjep. stúdiótól. (Így, ponttal a végén.) A céget Frank Tjepkema alapította, és ahogy mókásan leírják az oldalukon található bemutatkozóban, a név "dizájnbeli beavatkozást" igényelt, így született a Tjep.. :)


Rengeteg dologgal foglalkoznak, 3D területen belül: formatervezés, kiegészítők tervezése, bútortervezés, lakberendezés és belsőépítészet, arculattervezés, illetve egyéb, különleges
projektjeik is vannak: kísérletezős alkotások kulturális területen vagy speckó eseményeken. Remek dolgaik vannak, érdemes szétnézni a www.tjep.com on.


A Clockwork Love kollekció előde a Bling Bling névre keresztelt medál volt, ami rengeteg egymásra ragasztott lézervágott lapocskákból áll, mindegyik egy-egy manapság menő cég logóját formáz. A fogyasztói társadalomnak tükröt tartó ötlettel megnyerték a 2004-es Holland Dizájn Díjat divat kategóriában, és más díjakra is jelölték.


Hasonló módszerrel készültek a Clockwork Love darabjai is, bár különféle anyagokat és vágási technikákat alkalmaztak az elkészítésükhöz.


A kollekció 6 tagját a Ra galériában állították ki Amsterdamban. Mindegyik egy-egy "szív-állapotot" fejez ki különféle szimbolikus utalásokkal. Olyan érzéseket jelképeznek, mint törékenység, szenvedély, bizonytalanság és vágy.


A fő vonallal párhuzamosan olyan altémák is megjelennek, mint a gyűlölet és a béke.


A megfagyott fogaskerekek, noha első ránézésre a steampunk stílusra emlékeztetnek, olyasmit jelképeznek, mintha megállították volna ezeket az érzéseket az időben, és pillanatnyi portrét készítettek volna róluk.


A képek alapján medálnak tűnnek a szívek, de valójában különböző nagyságúak: van 8x8 centis, 16x16-os, és 70x70-es is közöttük.


Én beléjük szerettem.

3 megjegyzés:

loldma írta...

Hamár valentin nap, akkor egy kis házi barkács: http://feltolt.loldma.hu/elektro/DSC00088.JPG. Az ötlet is ebből a blogból származik, egy tavalyi bejegyzésből.

scullly írta...

hát ez nagyon aranyos! :) kösz, hogy megmutattad!
gondolom, örült neki a címzett!
egyébként melyik bejegyzés adta az ötletet?

loldma írta...

Picit megkésve, de a válasz, az hogy ez volt: http://eztkeremkaracsonyra.blogspot.com/2009/02/gazos-valentin-napi-kutyuk-3-resz.html :)
Amúgyigen, örült neki :P