A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. április 6., hétfő

Női laptop-koncepciók

Végre valaki elgondolkodott rajta, mi vonzhat egy nőt egy notebookban az eredeti rendeltetése és a külseje mellett. Egy icipici plusz dizájnelem vagy hasznos funkció is rengeteget tud dobni egy eszközön, de ezek az ötletek, megoldások aztán teljesen elszakadnak az eddig megszokottaktól.

Nikita Buyanovnak hívják az illetőt, aki közzétette néhány merész ötletét, HP-Intel vonalon mozogva. Az első koncepció a HP Chameleon, ami a környezethez hasonlóra változtatja a színét és mintáját. A borítás "adaptive microcell coverage" (na erről szívesen írnék sajtóközleményt), és három kamerával méri fel a környező világot. Ki mondta, hogy ugyanazt az unalmas hátlapot kell bámulnunk egész nap?


A HP Make-Up azokat célozza meg, akik mindig ügyelnek a tökéletes sminkre. A monitor egy gombnyomással tükörré alakítható, az optikai meghajtóban egy sminkpaletta bújik meg. Még körömlakkozó is került a készülékbe, aminek a formája egy kompakt púderdobozéra emlékeztet. A feltűnő pink szín egyenesen adja magát ehhez a felszereltséghez.


A HP Fitness összecsukva mérlegként funkcionál, a hozzá tartozó karperec pedig méri az aktivitást sportolás közben.


A környezettudatos HP Eco környezetbarát anyagokból készül, természetesen zöld színű, és napenergiával működik. Van rajta vonalkódleolvasó élelmiszerekhez (ez mondjuk nem tudom, miért eco), a mellékelt karkötő pedig vérnyomást, pulzust és egyéb élettani funkciókat mér.


Elfoglalt anyukák kedvence lehet a törhetetlen és vízálló HP Mama. A kijelző bármerre elforgatható, és két, mikrofonnal is ellátott Bluetooth-os kamerával lehet nyomon követni a gyerkőcök tevékenységét a (viszonylagos) távolból. Ehhez is jár karperec, ebbe egy jeladót szereltek.


A HP Perfume nevű modellt lámpává alakíthatjuk, vagy éppenséggel illatosítóvá, ami illatmintákat is képes letölteni, és elegyíteni a HP illatmátrixával. (Konkrétan így volt a leírásban, tényleg!)


Végül, de nem utolsósorban: a HP Nobag használaton kívüli állapotban kábé akkora, mint egy esernyő. Amikor pedig dolgozni szeretnénk rajta, csak előrántjuk az érintésérzékeny OLED-eket.


Kábé ilyennek képzelek el egy Agielt (mind a 12 ember, aki olvasott Magyarországon Terry Goodkindot, tudja, miről beszélek :)).

Mindegyik annyira ötletes, hogy nem is tudom, melyiket kérjem karácsonyra. Nagyon szimpatikus, hogy igyekezett teljesen elszakadni az eddigiektől.

Tavalyelőtt karácsonykor mélységesen felháborodtam azon, hogy egy rózsaszín GPS-t reklámoztak városszerte. Sértésnek éreztem a női nem nevében, hogy a gyártó azt gondolta, majd attól, hogy rózsaszín, azok a szőkék is megveszik, akinek nem kellett. (Csendben megjegyzem, állítólag fogyott is jól, szóval ez rólunk, nőkről is kiállít egyfajta szegénységi bizonyítványt.) Emlékszem, akkor nem tudtam pontosan megmondani, mit várok még a színen kívül. Érdekes formára, dizájnra, testreszabottabb funkciókra gondoltam homályosan. Nikita Buyanov most mutatott pár - kicsit szélsőséges - irányt, amin érdemes lehet elgondolkodni. Le a kalappal előtte, én odavagyok!

Saját honlapját nem találtam a hölgynek, sőt, már azon az oldalon sincsenek fent a koncepciók, ahol eredetileg bemutatta őket. A tárolt változatot viszont azért sikerült megtalálnom.

Update: azóta megtudtam, hogy Nikita Buyanov pasi, és csak poénból rakta össze a koncepciókat nőnapra. Asszem, ez semmit nem von le az értékükből.

13 megjegyzés:

balage írta...

A hátlapot mondjuk pont nem látod egész nap, maximum a kollégák. Illetve akkor, ha tükör előtt dolgozol :-)

scullly írta...

Na, tooodtam :P :) Ennyi fogott meg az egészből? :P :)

A notebook éppenséggel heverhet egész nap az ágyadon a tigrismintás takarón, és akkor te látod. :P :)

dose írta...

a mérleges és az átlátszó tetszik

dose írta...

ja, és balázs nem ért hozzá, ne foglalkozz vele :D

Unknown írta...

De vajon ez alatt is ropiként törnének szét a bordák, ha végighúzzák valakinek a mellkasán? És akkor már egy bőrtok se ártana neki. :)

dose írta...

valoszinuleg ez mellkas es bordafuggo. Az enyemek adamantiumbol vannak, szoval inkabb nem huzogatok rajtuk semmit..

Névtelen írta...

Imádom őket!
Az oledes igazán vagány lett :->

scullly írta...

Iron: és tudja és tudja és tudja! :)

Dose: na igen, Balage olyan :D

Névtelen írta...

Hát nem semmi... Kíváncsi vagyok mikor vehetjük le a boltok polcairól :D
------------------------------
Női laptop specialista

Névtelen írta...

I nеver knew that I can quit smoking аnd it is all due to
Bull Smokе cigarettes. Тhese remaгkаble e cigs have ρulled me рersоnally out of the
ѕtresѕ have been experiеncing as I has been unable to ѕtop smоκing.


my ωebраge - Green smoke Review

Névtelen írta...

I'm really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A couple of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any ideas to help fix this problem?

My web blog :: www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Névtelen írta...

Thiѕ is reаllу аttеntіοn-grаbbing, You aгe an overly skilled blogger.
I haѵe joineԁ your fеed anԁ stay uр for in sеаrch of extra
of yοur magnіficent post. Also, I hаvе shareԁ youг site in my socіal nеtworks

Аlso visit my wеbpage mylitigation.net

Névtelen írta...

Ηave you ever thοught аbout writing an е-booκ or guеst authoгing on othеr
ωebsitеs? I havе a blog сentered on the
same іdeаѕ you discuss and would гeаlly like to
havе you sharе some storіeѕ/information.
I κnow my subscriberѕ ωοuld value youг woгk.

Ӏf yοu're even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

Feel free to visit my web site - v2 cigs Reviews