A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2010. január 9., szombat

High-tech varrógép érintőkijelzővel, kamerával és HD képpel

Egy varrógép is lehet innovatív, és használhatnak benne olyan technológiákat, amik máshol már bizonyítottak. Mire lehet használni a kamerát és a touchscreent varrásnál vagy hímzésnél? Kérem szépen, a Brother Quattro 6000D varrógépén a kamera közvetlenül a tű fölött helyezkedik el, és HD minőségben vetíti ki a felnagyított képet a héthüvelykes kijelzőre. (Hét hüvelyk, bakker, ekkora a netbookom képernyője! :))


Így aztán hihetetlenül precízen lehet kivitelezni bármit, persze ez még nem helyettesíti a kézügyességet. Ez egyébként az InnovEye technológia, természetesen itt is muszáj volt mindennek marketingszagú nevet adni. S ha már marketing: Disney-brandelt a cucc, amit nem is értek. Hogy lehet egy cirka kilencezer dolláros, egyértelműen felnőtteknek szánt cuccra Miki egeret pingálni? (Igen, az ott egy Miki az LCD alatt, a felső képen jobban látszik.)


Addig rendben van, hogy vannak benne Disney-s hímzőminták is, de ettől még nem kellett volna... Természetesen más hímzőmintákkal is elboldogul, ezeket is ki tudjuk pakolni a kijelzőre, hogy ott legyenek szem előtt a készítés közben. Azon is dobtam egy hátast, mennyiféle módon lehet rá képeket, mintákat pakolni. Egész pontosan a következő adathordozókkal kompatibilis: Secure Digital (SD) Card, Compact Flash, Memory Stick, Smart Media, Multi Media Card (MMC) XD-Picture Card and USB Floppy Disk Drive (USB Flash Memory), USB CD-ROM, CD-R, CD-RW drives -(reading only) Floppy Drive. Legalábbis ezek szerepelnek a gyártó, a Brother honlapján. Elég hülyén van leírva, de tényleg lehet, hogy van benne floppy drive? Az Engadget csak 3 USB csatlakozót, tulajdonképpen az is pont elég.

Azt már lelőttem fentebb, mennyi az ára a Brother Quattro 6000D-nek, de azért van egy jó hírem is: az American Sewing webshopjában ugyan 10 000 dollár a listaára, de most leértékelték 6400-ra (majdnem 1,2 millió forint). Mindjárt jobb, ugye? Vajon kik fogják venni ezt a ketyerét? Unatkozó milliomosnék tervezik rajta a saját kollekciójukat, vagy hímezik rajta a Disney hercengős pelust?

Nincsenek megjegyzések: