A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2010. január 15., péntek

Fitneszkütyü a Philipstől - DirectLife

Ez a cucc elvileg egy zsebben hordható online személyi edző, a CES-en mutatták be. A kis kocka, amit mindig magadnál hordhatsz, méri, mennyire vagy aktív, és a szolgáltatással karöltve segít megváltoztatni az életmódodat, kitűzni és elérni új célokat. A kis bigyó rögzíti, mennyit mozogsz, elküldi az infót a weboldalra, ahonnan e-mailben megkapod az összesítőt a teljesítményedről.


A Philips Direct Life honlap egyéb szolgáltatásokat is nyújt: lesz egy online edződ, és összemérheted az eredményeidet másokkal, például a barátaiddal vagy családtagjaiddal, akiknek van hasonló ketyeréjük. A saját fiókban felsorolják mindenkinek a statisztikáit, tippeket kapnak, illetve testre szabott mozgástervet, elérhető célokkal. Állítólag az az egyedi a DirectLife-ban, hogy nem arra akar rávenni, hogy különíts el idő a mozgásra az életedben, hanem a szokások megváltoztatására ösztönöz. Még cégeknek is ajánlják, hogy vegyenek ilyet a dolgozóiknak, hogy segítsen nekik rendbehozni a kondijukat, így alacsonyabb lesz a biztosítási díjuk. (Na, ettől nekem elpattanna az agyam, amint kötelezővé tesznek valamit, azonnal meggyűlölöm.)

Száz dollárba kerül a ketyere és az első négy hónapnyi előfizetés a hozzáféréshez. Arról nem találtam infót, mennyi utána a havidíj.


Nekem vegyesek a benyomásaim. Az dicséretes, hogy mozgásra, aktív életre buzdítanak, de szerintem a módszer nem vesz figyelembe mindent. Egyrészt, a körülmények baromi sokat számíthatnak. Hiába mondja neked a ketyere, hogy ne autóval járj dolgozni (gondolom, ez a tipp alap), ha két gyereket is el kell vinned-hoznod útközben, és mondjuk be is kell vásárolnod.

A másik nagy bajom az, hogy a kajabevitelt nem nézi. Lefuthatok minden nap tíz kilométert (vagy sétálhatok napi 3 órát), de attól még az életben nem leszek fitt, ha utána betolok hat hamburgert és egy fél tortát.

Nincsenek megjegyzések: