A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. július 17., péntek

Kávé Pantone szín alapján

Az igazán jó kávét nehéz összehozni: el kell találni, hogy pontosan mennyire legyen erős meg édes, és pontosan mennyi tej kell bele. Lehet méregetni a mennyiségeket... vagy lehet a szín a viszonyítási pont! Utóbbi esetben totálisan tutira mehetünk a Pantone színkódos bögrével, precízen ragaszkodhatunk az általunk megszokott arányokhoz, hogy a végeredmény az általunk megszokott szín (és íz) legyen.


Persze az igazi az lenne, ha te választhatnád meg, pontosan melyik szín kell neked, de ennyire azért nem mennyország a dolog. Négydarabos készletben árulják a bögréket 50 dollárért a ThinkGeek-en. A következő színekből van egy-egy: 464 C, 1395 C, 175 C és 1545 C.

1 megjegyzés:

tuli írta...

jópofa, de úgy látom, ez a kávé még nem színhelyes: kell még magenta és cián bele - legalábbis festékből az kellene. hogy ezt cukorral, meg tejjel hogy lehetne megoldani, azt nem tudom :)