A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. június 23., kedd

Innovatív Instrumentumok #3 - ne szégyelld az elektromos zongorát!

Sokszor ütköznek zenészek és koncertszervezők abba a problémába, hogy a kiválasztott koncerthelyszínen macerás, vagy egyszerűen lehetetlen egy koncertzongora elhelyezése vagy odaszállítása. Igaz, hogy az elektromos zongorák, ezek a speciálisan kiképzett, zongora emulációjára kihegyezett szintetizátorok gyakorlatilag a lehető legtökéletesebben alkalmasak a zongora kiváltására, a sznob népség mégsem könnyen fogad el egy "villanybillentyű" mögött ülő zongoraművészt. Yves Plattard designer a Yamaha támogatásával stílusosan oldotta meg ezt a problémát - íme az elegáns elektromos koncertzongora.

Az egyszerre modern, és mégis klasszikus formákból kiinduló tervezés mögött természetesen egy Yamaha elektromos zongora bújik meg, ám a hagyományosan lakkozott, impozáns külső feledteti az áramkörök vagy az emuláció fogalmát.

A zongorát kifejezetten úgy tervezték meg, hogy nagy koncerttermek mellett akár exkluzív klubokba, szalonokba, vagy éttermekbe is tökéletesen illeszkedjen, hiszen a "távolabbi oldala" akár asztalként is funkcionálhat. (Az ősi zenészviccet pedig csakazértsem írom le a zongora tetejének egyéb hasznosítási módjairól)
A gyönyörű - és minden bizonnyal csillagászati árú - hangszerről a Yankodesign adott hírt.

________________ _ _ _ _
"Innovatív Instrumentumok" fantázianevű kicsiny rovatunkban nem szégyelljük használni az elcsépelt és lassacskán közutálatnak örvendő "i betűs szót" (amelyik ráadásul nem az instrumentum), mivel itt valóban olyan hangszereket, hangkeltő ötleteket gyűjtünk össze, amelyek a sokat kritizált zeneipari állóvízből valóban ötletes, előremutató kiutat jelenthetnek. Az összes ilyen postot jól össze is gyűjtöttük ide:
Gépségszalon - Innovatív Instrumentumok Gyűjtemény

Nincsenek megjegyzések: