A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2010. július 20., kedd

Dizájnos Kingston pendrájvok

USB stickekről rég volt már szó, és akkor is általában olyanokról írtunk, amik nem is kaphatók itthon. Pedig azért nem kell túl messzire menni, vagy akár túl mélyen a pénztárcába nyúlni, ha valami dizájnos, és ráadásul megbízható típust akarunk.


A megbízhatóság tök fontos, legalábbis nekem. Nem tudom, nektek romlott-e már el pendrájvotok, de velem egyszer jól kiszúrt egy noname darab. Fogta magát és egyszercsak nem ismerte fel egy gép sem: megmurdelt az adataimmal együtt, amik nyilván nem voltak meg máshol. Mert ugye már nem azt azt időszakot éljük, amikor sztaniolba csomagoljuk a floppyt, hogy ne menjen tönkre a villamoson, metrón, és persze mindent ötmillió helyre elmentünk mindent arra az esetre, ha mind a 4 999 999 ezer hely cserben hagyna.

Boca

Akkor megfogadtam, hogy fontos adatot nem tárolok noname pendrive-on. Persze most már nincs olyan veszély, hogy elvesznének a cuccaim, mert szinte mindent a “felhőben” tárolok, de azért akkor is kell valami, ha hozom-viszem az adatokat.

Flowers

Na, hát ezért akadt meg a szemem a Kingston Data Traveler limitált sorozatán, amik jól is néznek ki, és nem is olyan eszméletlenül drágák. 3500 forintért tolták a négygigásokat a Media Marktban, de úgy tudom, azóta Tescóban is van. Bár mivel limited edition, nem tudom, van-e még mindenhol, valamikor április elején jelent meg a széria.

Red

Négyféle dizájn van: Red, Flowers, Geometric és Boca. Az első három csak négygigás változatban kapható. Viszont a Boca (amin az a száj kicsit emlékeztet a Rolling Stones logóra) van 4, 8 és 16 gigás változatban is, úgyhogy aki egyszerre kábé 300 albumnyi zenét akar magával hurcolni, annak már nyilván ez utóbbira kell beruháznia.

Geometric

Tudom, ezzel sajna nem szolgálom ki azon rajongó tömegeket, akik a rózsaszín pendrive keresőszóval érkeznek ide. Nyilván az a pink USB stick már nem kapható, amitől vagy másfél éve írtam, de van azóta helyette más, mondjuk itt.

Nincsenek megjegyzések: