A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. október 1., csütörtök

Monster Arcade, a steampunk játékgép

A steampunk cuccok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, a Gépségszalonon is egyre duzzad a steampunk gyűjtemény. Most olyasmit mutatunk be, ami nem csak külsőleg illeszkedik ebbe a "régi-új" koncepcióba, ugyanis most egy steampunkba ágyazott játéktermi masinát mutatunk be, melynek neve Monster Arcade.


Az alkotó, Doug Haffner a régi horrorfilmek és a ma már ósdinak számító játéktermi gépek nagy tisztelője, ezért úgy gondolta, ideje két szenvedélyét egybegyúrni. A gondosan megépített fa-réz külső valóban horrorisztikus, főleg a korabeli Frankenstein-ábrázolások zölden világító díszeivel és a koptatott réz fogantyúkkal, emeltyűkkel és egyéb díszekkel. Belül pedig szintén félig régi, félig új valami lakik, ugyanis egy régi játékgépeket emuláló modern masina figyel a szörnypáncél alatt, a MAME (Multiple Arcade Machine Emulator, azaz Többféle Játékgép Emulátor) rendszer biztosítja, hogy a lassan legendának számító egykori pixeles-prüntyögő-villogó játékokból többfélét is kipróbálhassunk. A cucc természetesen teljesen egyedi és nem eladó, de a tervező és kivitelező Doug Haffner saját blogja részletes leírással és készítés közben készült képekkel segít, ha más is belefogna valami hasonlóba.

Nincsenek megjegyzések: