A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. október 6., kedd

Digitális ajtó-kukkoló

Valószínűleg sokak ajtaján megtalálható a jól ismert kukucskáló lyuk, amelyben megnézhetjük, ki csengetett, ki áll az ajtónk előtt. Persze ezek általában kicsik, és mikor hunyorogva végre belenézünk, a túloldalon várakozó illető fejét olyannak látjuk,mintha héliummal fújták volna túl. Ezen segít egy egyszerű ketyere, amely nem helyettesíti, hanem kiegészíti a kukucskálót.

A Brinno Digital Peep Hole Viewer tulajdonképpen az ajtó belsejére erősíthető toldalék, amely nem más, mint egy elemmel működő apró képernyő. Ha csengetnek, csak megnyomjuk a gombot, és a meglévő kukucskáló lyukon át felvett képet felnagyítva normál méretben nézhetjük meg az illetőt, sőt, egy újabb mozdulattal rá is közelíthetünk, hogy jobban megnézzük, porszívóügynök-e, vagy esetleg Jehova Tanúja.

A kis kiegészítőben az az ötletes, hogy nem kell hozzá szétfúrni az ajtót, és nem is azon a megszokott módon működik, hogy egy kintre felszerelt kamera képét közvetíti (és így ezt a kinti kamerát azonnal el is lopják kedves országunkban). Csak ráerősítjük a kütyüt a meglévő kukluk elé, és máris hájtek 007-es ajtó tulajdonosainak érezhetjük magunkat. 159 dollárért a Bold Technology árulja, már ha épp van nekik raktáron.

Nincsenek megjegyzések: