A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2007. augusztus 22., szerda

Így néz ki egy érzéki telefon

Végre hamarosan újra mobilteszteléssel egybekötve használhatom a 3G-s előfizetésemet! (Kevés még itthon a 3G-s dizájntelefon.)

A Nokia ugyanis bejelentette, hogy heteken belül megjelenik itthon egy új, stílusos külsejű 3G-s készüléke, a Nokia 6555.

A flipes telefonnak sima a hátfelülete, ez azt jelenti, hogy kinyitott állapotban a forgópánt eltűnik, és az egész telefon hátlapja egyetlen sima felületet alkot. A Nokia által érzékiként jellemzett mobil külsejével kapcsolatban azt emelte ki még a gyártó, hogy analóg módon jelzi az időt a külső kijelzőn. Kétségtelenül jól néz ki, bár meg kell említeni, hogy láttunk már ilyet máshol is.

Memóriája 30 megabájt, és microSD-kártyával bővíthető. A kameráról annyit tudattak, hogy keresője lefedi az egész kijelzőt, és van benne videomegosztás és önarckép funkció, valamint hatszoros digitális zoom. Belső kijelzője 240x320 pixeles QVGA, és 16 millió színárnyalatot képes megjeleníteni. Ez kétszer több, mint amennyit az emberi szem látni képes, mint ahogyan az a sajtóközleményből szintén kiderül. (Lehet, hogy szőke kérdés, de ha az emberi szem csak 8 milliót lát, akkor miért készítenek 16 milliót megjelenítő kijelzőt? :))

Adók és kedvezmények nélküli ára 200 euró körül várható.

A Nokia honlapját böngészve négy színben találtam képeket a mobilról. A fekete és a piros nagyon üt, ez ezüstszürkés valahogy olyan hidegnek tűnik. Ezeken kívül pedig mályvás-rózsaszínes árnyalat lesz belőle még. (Sajnos a sajtóközleményben nem írtak a színekről, pedig szeretem az árnyalatok fantázianeveit.) Jöhetnek a kövek, de ez utóbbi engem a diétás gyümölcslevesemre emlékeztet.

2 megjegyzés:

balage írta...

Aha, szal innen jön az analóg:-D

scullly írta...

Anna lóg, persze ;)