A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. augusztus 31., hétfő

Facebook portrék


Matt Held megfesti a facebookos ismerőseit.

2009. augusztus 29., szombat

Hogyan készítsünk Lego sütit?

Ha már tegnap volt Lgo konyhai mérleg, akkor itt a helyen a Lego süti vágónak is.


Szintén Lego webshop, 10 dollár.

2009. augusztus 28., péntek

2009. augusztus 27., csütörtök

2009. augusztus 26., szerda

30 iPhone tok



Egy sokadik inspirációs blogon találtam ezt a gyűjteményt. Talán jól jöhet, ha valaki éppen tokot szeretne vásárolni kedvenc iPhone-jához.

(A 10 legjobb itthon kapható iPhone tokot scullly itt gyűjtötte össze. - a szerk.)

2009. augusztus 25., kedd

2009. augusztus 24., hétfő

Idióta ruhák

UFO-esőköpeny és evakuációs szoknya. Így jöttek egymás után a Gizmodiván, én meg nem győztem röhögni.


Az UFO-esernyő sapka nagy előnye, hogy szabadon hagyja a kezet, bár ha az eső mellett még fúj is a szél szemből, akkor viszont bennehagy a pácban. Nagy tételben rendelhető az Alibabán, lehet, hogy már valahol kisker forgalomban is kapható.

Az evakuációs szoknya pedig egy koncepció, aminek a lényege, hogy egy mozdulattal gumicsónakká alakítható a szoknya, ami fenntartja a viselőjét a vízen. Nem akarom tudni, hogy mennyire lehet meleg. De azért poén.

2009. augusztus 23., vasárnap

Horvát steampunk



Ivan Mavrović egy mesterember Zágrábból, aki igen szép kollekciót hozott össze ékszerekből, használati- és dísztárgyakból, számítógép perifériákból, szobrokból. Aki szereti az ilyesmit, kattintson.

2009. augusztus 22., szombat

QLOCKTWO


Hosszú ideje ez az első falióra, amit szívesen megvennék. Kár, hogy 885 Euroba kerül.

2009. augusztus 21., péntek

Franciakártya iPhone-függőknek

Óriási Szifon-rajongóknak biztosan még a lapjárás is jobban kedvez, ha minden kártyáról a kedvencük kacsint vissza rájuk.


25 dollár a Menino Store-ban.

2009. augusztus 20., csütörtök

Mit művelhet a Facebook a párkapcsolatoddal?

Vicces (a végére kicsit idegesítő) videó arról milyen vitákat eredményezhet párok között a Facebookos aktivitás.



"Egész nap azt a csajt bökdösted, mi?"
"Mi az, hogy LOL-ozol annak a nőnek az összes kommentjére?!"
"Megváltoztatom a kapcsolatom állapotát. Azt fogom beírni: kapcsolatban, EGY LÚZERREL! Azt be lehet írni mellé?"

2009. augusztus 19., szerda

iSoap



Igényesen kidolgozott, kézzel készült iPhone és iPod szappanok az Etsyről.

2009. augusztus 18., kedd

2001: Lakásodüsszeia


Ez a film által inspirált lakókörnyezet bizonyára remek edzés azoknak, akik a közeljövőben Jupiter-misszióra indulnak.

2009. augusztus 17., hétfő

Röntgen esernyő


Azokra a napokra ajánlott, amikor esernyő nélkül csontig áznál. Ahogy nézem, kereskedelmi forgalomban nem kapható, "csak" egy dizájn ötlet.

Via a generous designer

2009. augusztus 14., péntek

Hasznos kiegészítő fesztiválra...

...vagy sajtótájékoztatóra vagy bármilyen olyan helyre, ahol egyszerre tartanál kaját és piát a kezedben, asztal meg nincs a közelben: Go Plate.


$27.50 a 21 darabos szett.

2009. augusztus 13., csütörtök

Super Mario sakk-készlet


Limitált kiadás, 45 dollárért. Csak győzd megjegyezni, melyik figura melyik sakkbábut képviseli, és hogyan léphetsz vele!

2009. augusztus 12., szerda

Plüss telefontartó

A japán cukiság (kawaii) egyik újabb példájába botlottam, és ez egész szimpinek tűnt - elsőre. Mármint, ez a telefontartó tényleg aranyos, nem a helókitti-féle gejl.


Értelme persze nincs sok, hiszen tök fölösleges egy olyan mobiltartó, ami a kijelző nagy részét eltakarja. Nyilván csak asztali "használatra" alkalmas, táskában hurcolászásra nem, egyrészt, mert kiesik belőle a telefon, másrészt meg mert egy táskában hamar elkoszolódnának. (Az enyémben biztosan.)


Tízféle típus van, innen lehet megrendelni 1200 jenért.


Ui: Ahogy jobban megnéztem a képeket, elkezdtem azon gondolkodni, mit érezhetnek szegény kis plüssállatok, hogy egy hozzájuk képest ilyen hatalmas tárgyat nyomnak le a torkukon vagy más testnyílásaikon... és már nem is tetszik annyira... megadja valaki a plüssállatvédők számát?

2009. augusztus 11., kedd

Ez az Apple-rajongók asztala

Szó szerint.


Mondjuk az Apple-fanek annyira igényesek (sznobok), hogy semmivel nem elégedettek, ami nem igazi Apple. Már várom is Dose kommentjét...

Egyébként ez a modell kereskedelmi forgalomban nem kapható, home made design. Bővebb infó a Cult of Mac oldalon.

2009. augusztus 10., hétfő

Garázsajtó-dekor

Hülyére röhögtem magam ezeken a garázsajtóra applikálható képeken, amiket a Geekologie-n láttam. 144 fontba kerül darabja a style-your-garage.com-on. Néhány kedvencem, a teljesség igénye nélkül.








Még jó, hogy autóm sincs, nem még hogy garázsom. Most agyalhatnék, melyik a legjobb.

2009. augusztus 9., vasárnap

Önbizalomnövelő tükör...

...vagy akár kedélyjavítónak is használható.


Elsőre simán koncepciónak néztem, és azt gondoltam, az alak a tükörképedet formázza és veled együtt mozog. Ha ezt nem is lehet megvalósítani, egy ilyen fix alakot simán oda tudnak pakolni a tükörre, ráadásul valami környezetbarát, energiakímélő anyagból (ELI, Eco Light Inside), ami ráadásul még egy kicsit foszforeszkál villanyoltás után is.

2009. augusztus 8., szombat

Virtuális napszemüveg-próba

A Ray-Ban csinált egy progit, amivel "felpróbálgathatod" a napszemüvegeiket. Állítólag a webkamera képét használja fel ehhez, veled együtt mozog a virtuálisan az orrodra tett napszemüveg.


Azért írom, hogy állítólag, mert most végre volt egy olyan nyugis délután, amikor kipróbálhattam volna, de nem látja a webkamerámat az alkalmazás. Letöltöttem, telepítettem, minden remek, aztán azt mondja, hogy nem detektálta a kamerámat, lehet, hogy nincs konnektálva. (Pedig van, messengerben működik simán, vezérlőpultban is minden oké.) Restart után sem gondolta meg magát, szóval én feladtam.

De ez a te kedvedet még ne vegye el. Próbáld ki te is, és írd meg kommentben a tapasztalataidat, hadd irigyeljelek (utáljalak), amiért neked megy!

2009. augusztus 7., péntek

Zenélő játékpolip kiskorú zeneszerzőknek

Ha lesz gyerekem, tutira kapni fog egy ilyen játékot. Magamnak még túl ciki lenne egy ilyet venni, főleg, hogy én hülye is vagyok a zenéhez, csak tetszik. Viszont, ha a gyerek az apjára üt, és örökli az abszolút hallást meg a muzikalitást, valószínűleg már félévesen többre megy majd ezzel a játékkal, mint amit én egész életemben kihoznék belőle.



Az a lényege ennek a plüss polipnak, hogy más-más hangot játszik le, amikor az egyes csápjait meghúzzák. Páratlan lehetőségeket rejt ez így magában: egy egész szonátát (vagy rockslágert) megírhat a gyerek, még mielőtt megtanulna beszélni. A sokféle összevissza szín meg azért került rá, mert állítólag stimulálja a gyerek agyát.

30 dollár a Think Geek-en.

2009. augusztus 6., csütörtök

Lopásgátló notebooktartó

A védelem persze nem 100%-os, de azért esélyes, hogy a táskánkban kotorászó tolvaj félretolná ez a régi, gyűrött borítéknak kinéző valamit az értékes laptopunkkal együtt (nyilván csak akkor, ha nem emeli meg).



Kétféle méretben kapható, 30 vagy 20 fontért.

A rozzant külső csak álca, egy teljes értékű, bélelt notebook sleeve-vel van dolgunk, ami ráadásul még vízálló is.

2009. augusztus 5., szerda

A világ legszebb MP3 lejátszója

Lehet, hogy túlzás a cím, de mutass valamit, ami ennél jobban tetszik! (Mármint nekem, nem neked :))



Persze megint csak egy koncepcióval van dolgunk: Vivienne Tam tervezett egy zenelejátszót a VIP ügyfeleinek. (A divattervező onnan lehet ismerős kütyüfanek körében, hogy a HP-val már volt egy együttműködése.)


Tervezett specifikációkról nincs szó, valószínűleg ez "design statement", így remek marketinges kifejezéssel élve. Az alkotó szerint a női test vonalait követi a forma.

2009. augusztus 4., kedd

Michael Jackson Thriller figurák


Jacko emlékére készült ez a két figura a Thriller-korszakból. Előrendelhető ezen a gyönyörű, japán nyelvű oldalon.

2009. augusztus 3., hétfő

Wi-Fi mérleg


Végre, itt egy okos mérleg! Az eszköz wi-fin keresztül lövi fel az adatainkat webre, amit később egy iPhone app segítségével ki is elemezhetünk. Nem olcsó (183$), de biztosan jó móka.
A link mögött egy video is lapul, ahol megtekinthetjük működés közben.

2009. augusztus 2., vasárnap

24 időzónás óra



Ez egy nagyon szép megoldás! 74$.

2009. augusztus 1., szombat

Poszt-apokaliptikus járművek


Legoból! Mad Max rajongóknak, sok szeretettel :)