A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2008. március 18., kedd

Kavicsba zárt zene

Egy Motorola U9-et tesztelek éppen, ebben a modellben élesztette újra a Motorola a PEBL kavics formáját. Abban a telefonban az alakja mellett a nyitómechanizmus tetszett a legjobban: picit lefelé kellett húzni az előlapot, és szétpattant a mobil. Szokni is kellett, hogy ne bucskázzon ki a kezemből. Na, itt ezt elhagyták, ezt a modellt simán ujjal kell felnyitni.


Úgyhogy másra kellett rákattannom az U9-ben, de azért itt is volt mire. A külső OLED kijelzőnek van olyan képernyővédője, hogy percekig tudom bámulni. Igen, tudom, alacsony az ingerküszöböm. :) Bár hozzá kell tenni, hogy másokat is sikerült lehenegerelnem vele, köztük fiúkat is, akiket a dizájn finomságok nem mindig hatnak meg. Szóval a kijelző rejtett, csak akkor látszik, ha aktív; a kedvenc képernyővédőm pedig tűzlobogást imitál (tiszta éjszakai Filmmúzeum), és nagyon ütősen néz ki. Készült róla videó is a PC Stúdióhoz, majd közzéteszem itt is, amint lehet.

Említést érdemelnek még a külső érintésérzékeny gombok, amivel a zenelejátszót lehet vezérelni összecsukott állapotban. Tulajdonképpen ugyanaz a mechanizmus, mint a Motorola V8-nál, de itt a rejtett külső kijelző miatt sokkal látványosabb. Egyébiránt ugye zenetelefonról beszélünk, olyannyira, hogy Fergie reklámozta, mint ahogyan arról a Nonstop MOBIL-on is megemlékeztünk. (Ott fájó szívvel kellett kihagynom a "fergie-teges" szóviccet a komolyság látszatának megőrzése miatt, de most végre elszórhattam.)


Igazából a fentieken kívül nem volt más, amitől hasraestem volna ebben a telefonban. Két megapixeles kamera van benne, vaku és autofókusz nélkül, a videó maximális felbontása 176x144 pixel. A belső memória 25 megabájt, amit lehet ugyan bővíteni, de a tesztkészülékhez mi a csomagban nem kaptunk memóriakártyát. A játékok meg kimerül egy Sudokuban, mert nem számolom játéknak a játékok menüpont alatt található - amúgy hasznos, de nem szórakoztató - Motorola BACKUP, SETUP és TEXT alkalmazásokat. Árat 49 és 64 ezer forint között találtam neten, és elvileg létezik a fekete mellett rózsaszínben is.


Részletes teszt az április közepén megjelenő Nonstop MOBIL-ban lesz.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Servidor, I hope you enjoy. The address is http://servidor-brasil.blogspot.com. A hug.

Névtelen írta...

Szia

Szuper a teszt :-)
A tűz lobogás tényleg szuper, megfogott amikor mutattad.

Kalamajka

scullly írta...

Szia Kalamajka!

Köszi, de ez nem is teszt, csak amolyan benyomások összeírása :)

És totál igazad van, élőben (vagy videón) kell látni a képernyővédőt, szavakkal próbálkozni fölösleges. :)

dose írta...

az a zold "latvany" fekete alapon meg szebb is, mint a tuz :)

Fergie-rol nekem inkabb a "szuletett F. Erzsi" jutott eszembe, de nem tudom hogy ejtik pontosan a nevet. Vegulis a lenyeg, hogy ki nem allhatom ezt a not.