A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2010. május 31., hétfő

OMG MEH WTF?

A Miniszterelnöki Hivatal honlapján, a http://meh.hu/ oldalon ez fogad:

A tovább opció nem működik, de ha www-t is írok a meh.hu elé, akkor a real oldal jön be. Na most akkor ez WTF? Állami oldalaknál nem mindig figyelnek arra, hogy www-vel és anélkül is működjenek a linkek, lehet, hogy ezt használta ki valaki?

Update: Amint arra Dawe felhívta a figyelmemet, minden minisztérium honlapja így indul. Szóval komoly. Nos, akkor kíváncsi leszek...

2010. május 22., szombat

Olvasni nem menő?*

Pár napja kiröhögtek a metrón a könyvem miatt. Két lány ült mellettem, kábé középiskolások lehettek, és elkezdtek felém sandítani és kuncogni, amikor elővettem a könyvemet. Később ez megismétlődött, amikor átadtam valakinek a helyemet. Kifejezetten a könyvemet nézték. És kifejezetten röhögtek. Oké, nem volt kis darab, az Asimov összes egyik kötete volt nálam. Még gondolkoztam is indulás előtt, hogy akarom-e cipelni. De rájöttem, hogy nem akarok most másik könyvet választani csak azért, mert az kisebb.

Még nem vagyok harminc, de már kezdem az "ezek a mai fiatalok?!"-dumát. Mi van? Buggyos gatya: oké, emo fiúk (?): oké, könyv: röhej?

Akkor és ott olvasni akartam inkább, utólag húztam fel magam. De annak se lett volna sok értelme, ha elkezdek velük beszélni, attól tartok...

*Nem tartozik a blog témájához, csak meg kellett írnom. Tiltsatok ki OFF miatt. :)

2010. május 17., hétfő

Fenéktapasz

Gondolkoztam, hogy a címben a fenék helyett egy másik szót használok, hogy rímeljen a sebtapaszra, de már az anyukám is olvassa a blogot (Szia, Anya!), ezért nem rosszalkodom. (BZ úgy emlegette egyébként ezt a terméket, mint bugyibigyó.)


Ez nem kütyü, de mindenképpen tudnotok kell róla, hogy létezik ilyesmi. Gyakorlatilag egy díszes matricáról van szó, a neve Backtacular, és a funkciója pedig az, hogy eltakarja a csípőnadrágból kivillanó "vágatot".

Mióta ránk köszöntött a csípőnadrágok korszaka, gyakorlatilag bármilyen nyilvános helyen belefuthat az ember olyanba, hogy látnia kell valamit, amit nem akar. Jobb esetben ez csak egy fehérnemű, rosszabb esetben a "kártyalehúzó". Gáz és röhejes, illetve valamilyen szinten gusztustalan is. Gyanútlanul állsz a buszon, hirtelen lehajol a melletted álló lány (vagy fiú) a táskájáért, te pedig, bármennyire is nem akartál idegen segget látni ma, nem tudod nem észrevenni. (Bocs, Anya, mégis leírtam.)

Nem tudom, hogy örülünk-e a Backtacular létezésének vagy sem. Oké, legalább a vágatot takarja, de tulajdonképpen az az üzenete, hogy "igen, tudom, hogy kivan a seggem, és ez szerintem nagyjából jól is van így."

15 dollárért árulják, van többféle mintával. Alapjáraton azt tippelném, hogy bukás lesz a dologból, tulajdonképpen idióta ötletnek tűnik. De mit várunk egy olyan világban, ahol a cicanaci és a telefosgatya háremnadrág újra divatba jöhetett?

2010. május 14., péntek

Photoshop IRL

Katt, megnő!

Vicces fotókba botlottam az előbb a Geekologie-n. Mint kiderült, nem új a cucc, több mint két éve készítette Henry Hadlow egy haverjával. Az apropó a következő volt: kiakadtak azon, hogy a fotóriporterek, mint például Liu Weiqing manipulálják a képeiket a drasztikusabb hatás érdekében. Ők visszafordították ezt a hazugságot, és azt örökítették meg, amint Photoshop effekteket imitálnak a való életben.

2010. május 13., csütörtök

Facebook app szívás

Tegnapelőtt rájöttem, hogy van olyan beállítás a Pet Society-ben, hogy csak bizonyos emberekkel ossza meg az alkalmazásból közzétett üzeneteket. Be is állítottam, és örültem, hogy milyen kedves vagyok, hogy többet nem zargatom az összes barátomat olyan üzenetekkel, hogy segítsenek nekem totemet állítani, mikor csak 4 ismerős játszik is aktívan a játékkal. Tudom, hogy az ismerőseim maguk is elrejthetik az idegesítő játék-üzeneteket, de én is tehetek azért, hogy ne idegesítsem őket fölöslegesen.

Annyira tetszett a téma, hogy írtam is róla egy rövid kis tipp-jellegű szösszenetet. Miért nem linkelem, hogy hova írtam meg? Azért, mert benéztem :)

Igen, van ez az opció a Pet Societynél, csak nem működik. A beállításnál azt mutatja, mintha rendben lenne, és csak annak a 4 embernek mutatná, de valójában minden ismerős látja (köszi a segítséget a "tesztben", G! :)) De ez még csak a kisebbik szívás.

A nagyobbik az, hogy nincs is minden alkalmazásnál ilyen opció. Pl Farmville-nél nincs, pedig arra akartam kihegyezni a szösszenetemet, mert azt játsszák sokan, illetve az vált ki nagy utálatot is a másik oldalból.

Ez azért milyen már? Az is, hogy nem működik, ahol van, meg az is, hogy van, ahol egyáltalán nincs. Vagy menjen minden ismerősöd üzenőfalára, hogy nagyobb lett a farmod, vagy állítgasd egyesével, minden posztodnál, hogy csak a hozzád hasonló függők (játékosok) lássák.

(Oké, triviális probléma, engem is csak azért húzott fel ennyire, mert beleöltem 3 órát :))

2010. május 11., kedd

Steve Jobs Legóból

Láttunk már belőle plüss és papír változatot is, de titkon biztos mindenki a Legóra várt. Hát íme:


Figyeld az első generációs iPodot az oldalán!

MacLane via Walyou

2010. május 10., hétfő

Joystick a WASD helyett


Egy ilyen sokat javítana a DoD-beli teljesítményemen. Teljesen koca-lövő vagyok, évente pár alkalommal csapunk egy LAN-partit, én csak olyankor játszom. Nem szoktam rettenetesen béna lenni, de pl az A és a D gombokat nem is szoktam használni, nem szoktam meg, nem is tudok ráállni... Meg különben is, ha nekem oldalra kell szaladnom, akkor már régen rossz, akkor úgyis mindjárt elkaszál valaki :)

Naszal legalább 2 percre szívesen kipróbálnék egy ilyet, de azt tippelem, nem fogok a közelébe jutni sose, mert csak egy képet láttam róla a 9GAG-en. Az is már jó három hete volt, csak lassú vagyok.

Jaigen, akartam szólni, ha még nem tűnt volna fel, hogy megsűrűsödtek a dolgaink mindannyiunknak rendesen. Ezért a kevesebb (=majdnem nulla) poszt meg ilyenek. De igyekszünk, igyekszünk. Ha az én írásaim hiányoznának, akkor gyertek a HWSW-re meg az NLC-re, igaz, ezeken az oldalakon jóval visszafogottabb vagyok, mint itt, a "játszótéren". BZ-vel most a BZmusic-on és a Bitport-on lehet "találkozni", itt éli ki a két énjét. Dose meg a Pop, dizájn, satöbbi blogon jeleskedik mostanság.

2010. május 8., szombat

Stormtrooper körömfestés

Kedvem támadt körmöt lakkozni :)


Még jó, hogy nincs itthon icipici ecsetem, és a körmeim is rövidek. Különben most azzal tölteném az estét, hogy nézek valami filmet, körülöttem egy csomó összekoszolt zsebkendő meg körömlakk és ecset, és csúnyákat mondok, amiért nem sikerül ötvenedjére sem :)

Az ötlet egyébként a Walyou-ról származik, amit még mindig nagyon szeretek. Május 4-e, a Star Wars nap alkalmából javasolták a kedves női olvasóknak, hogy így dekorálják magukat.

Tök régóta szeretném kipróbálni, milyen egy hétig műkörmökkel létezni, különös tekintettel arra, hogy egy érintőképernyős mobilt milyen huzamosabb ideig így használni. Még videós anyagot is szívesen összeraknék a kísérletről. (Egyébként az a gyanúm, hogy sok különbség nem lenne, hiszen amikor hüvelykujjal böködöm az érintőképernyőt, akkor a köröm rész tök távol van a felülettől. Na de mégis, érdekelne...) A kísérletet azért halogatom, mert kéne egy normális szemüveg, műkörömmel ugyanis tuti nem boldogulnék a kontaktlencséimmel. A szemüveget meg azért halogatom, mert egy vagyonba kerül az én gyenge szemeimre az a lencse, ami nem szódásüveg.

Na de! A szemüveg és a műköröm is elérhetetlen távolban lebeg egyelőre, de a minta már megvan. Nem tudom, mit fog szólni hozzá a szerencsés műkörmös, aki majd egyszer megnyer, de ezt a mintát fogom neki vinni kinyomtatva.

Állat lesz :)