A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2010. április 19., hétfő

Elindult a TechNő az NL Cafén

Ez volt az a nagy dolog, amire célozgattam az utóbbi időben.


Szóval a továbbiakban ott is találkozhattok vicces/csajos kütyüs hírekkel, cikkekkel, a tőlem megszokott stílusban. Na jó, picit visszafogottabban, és egyelőre a szóviccekből is visszavettem - de csak kicsit.

Katt.

2010. április 17., szombat

UPC, köszi!

Többen mondták, hogy nem egyszerű megszabadulni a UPC-től, de én nem hittem nekik. Pedig hát...

Március végén járt le a kétéves hűségnyilatkozatunk. Még március elején személyesen bement hozzájuk a bátyám (az ő nevén volt a szerződés, még ő kötötte, amikor anno itt lakott), hogy lemondja áprilistól. Le is rendezte, egyeztettünk időpontot, hogy április 1-jén jöhetnek a routerért. Jöttek is, el is vitték, örültünk neki.

Erre aztán jött csütörtökön egy számla postán, hogy fizessünk az április 11-től március 10-ig terjedő időszakért. Egyből hívtam a bátyámat, aki megnyugtatott, hogy ezt mondták is neki: lehet, hogy jönni fog még egy számla, nem kell vele foglalkozni. Állítólag nem megy át ennyi idő alatt a rendszerükön.

Aha.

Március eleje: lemondjuk.
Április 1: elviszik a routert.
Április 5: kiállítanak egy számlát, április 11 és május 10 közötti időszakra.
Április 15: ideér a számlájuk...

Biztosan megvan rá a logikus magyarázat, nem kéne rosszmájúskodnom, a többit már nem is mesélem... Igyekszem nem belemagyarázni semmit, de azért felteszem a kérdést: vajon az is ilyen lassan megy át a rendszerükön, ha meg akarok rendelni valamit...?

2010. április 14., szerda

A Samsung Diva kiszámolta: fizikailag mínusz százas vagyok

Ezt meg kell osztanom :)

A widgetekkel szórakozom a Divában, most épp azokat nézegettem, amiket le lehet tölteni a More Widgets lehetőségnél. A második legnépszerűbb a letöltések között egy bioritmus számláló, ezt persze ki kellett próbálnom. Fogalmam sincs, mi alapján számol, de a születési dátumomat kellett neki megadni, és erre ő megmondta az értékeimet:

fizikailag -100
intellektuálisan +97
érzelmileg -47

Egyébként lehet benne valami: egész nap a gép előtt görnyedtem, tehát fáj a hátam (bár a mínusz száznál még nem érzem magam).
Az agyam még mindig tele gondolatokkal (bár fáradtság miatt a 97-et sztem nem érem el).
Az emberem meg koncerten van (bár mínusz 47-ig nem szomorodtam miatta).
Mindenesetre ideális állapot a melóhoz :)

Alig várom, holnapra mit ír! Ha a szellemi szint mínuszba megy, akkor nem kéne dolgoznom?

2010. április 13., kedd

Samsung Diva a házban

Pár napja nálam van a Diva*, és azt kell mondanom, hogy élőben jobban bejön, mint képeken. Sokat módosít rajta, milyen háttérképet/témát pakolsz rá. Az alapbeállítás Pink Diamond - nevéhez hűen - kicsit szőkenőcis telót csinál belőle, de valami visszafogottabb, ízléses háttérképpen sokat lehet komolyítani rajta.


Persze ettől még az ékkőszerű gomb ott van középen, de élőben ez sem olyan csillivilli. Azt is töredelmesen be kell vallanom, hogy jól esik kaparászni/taperolni/simogatni a hátlapján a kockás felületet. Ez beteg? :) A hátlapra egyébként ezeket mondták eddig ismerősök: paplan, bőrkanapé, steppelt dzseki. Ha van még ötleted, mondd kommentben, gyűjtöm!

A használatról is lenne még mit mondanom, de azt majd inkább a hivatalos irományban a nemsokáramegmondomhol. Azért röviden: a net az én 3G-hez szokott, száguldó igényeimhez képest lassú, ezen kívül más kínom nem volt vele. Ja, de, egy apróság az ébresztővel: max 10 szundit lehet egy ébresztéshez rendelni. Nekem a végtelenített kell. (De tényleg... Ne akard tudni, hogyan ébredek.)

Na de ezen felül totál elégedett voltam vele: érintőkijelző rendben, akkuidő is király, alapfunkciók rendben, a widgetek meg hasznosak/viccesek. Főleg azok, amiket külön lehet letölteni. Ezek közül a csajosakról külön is szeretnék írni (a nemsokáramegmondomhova :)). Jó lesz.

*Tényleg nemsokára elmesélem, hogy ezt hova írom meg. Nagy dolgok vannak készülőben. Tudom, ilyet már máskor is mondtam, de ez most itt van a kanyarban. Témínusz hat napnál tartunk.

2010. április 9., péntek

Facebook fail

Ez így egymás alatt mókásan néz ki.


Természetesen van magyarázat a dologra, túlságosan ifjú "felhasználónak" szerettem volna profilt létrehozni (tesztelés céljából). Azt írják valahol, "a Facebook minden felhasználótól kéri a tényleges születési dátumot, hogy csak az életkornak megfelelő tartalmak elérését tegye lehetővé".

Na mindegy, aranyos volt így a két sor egymás alatt :)

2010. április 8., csütörtök

BRÉKING: Pixeltámadás!

Valósággá vált a Space Invaders, a Pong, a Pacman és a Donkey Kong fenyegetése! A világunkat a teljes megsemmisülés fenyegeti! Mindenki nézze végig figyelmesen az alábbi, figyelmeztető videót!




(egyébként Patrick Jean filmje - érdemes fullszkrínben nézni)

2010. április 7., szerda

Fénykard könyvtámasz

Mivel rögzítse az igazi Star Wars-fan a könyveit a polcon?


Mondjuk egy fénykard könyvtámasszal. Csak a Star Wars Shopban árulják majd, egyelőre még csak előrendelhető, 50 dollárt lesz az ára. Vader kardja az alap, és világítani fog - ez még nem látszik a prototípuson.

2010. április 6., kedd

Abszolút NEED: Plants vs Zombies plüssök

Egy lelkes rajongó csinált plüss Pea Shootert és Wall-Nutot:


Édesek, kellenek, akarjuk őket!

Sajna a jelek szerint az Alix nevű hölgy pusztán a saját szórakozására készítette őket, nincs arra utaló jel, hogy meg lehetne venni őket valahol. Azt írja egyébként, hogy a következő lépésben egy napraforgót fog készíteni, hacsak újra neki nem áll egy Pea Shooternek.

Via Walyou

2010. április 5., hétfő

Kreatív DIY ajándék Húsvétra, minőségi csokiból

Nem gép, és a szépsége is vitatható, viszont én csináltam :)

Édesanyámnak Húsvétra hat csokiállatkát akartunk adni, az volt a koncepció, hogy egy-egyet a gyerekeitől kap, egyet-egyet meg a pároktól. Az viszont feladta a leckét, hogy Anya azt mesélte, körbejárta a fél várost, de nem talált olyan csokifigurát, ami normális csokiból készült volna. Mindenhol csak ilyen gyanús kakaókivonatos vagy tortabevonós izé volt, ezért ő is csak valami pici csokitojásokat fog nekünk adni, az legalább igazi csoki.

Ezek után persze mi sem vehettünk neki gagyi nyuszit... Azt tudtam, hogy a Ferrero Rocher az egyik kedvence, úgyhogy ilyenből vettem két négyes csomagot, és alkoholos filccel viszonylag rövid idő alatt ezt alkottam:


A hullámos, gyűrt csomagolópapír nem sok lehetőséget hagyott az "egyéniesítésnek", pedig szerettem volna szempillákat rajzolni meg egyéb aranyosságokat kitalálni. Viszont így is megvolt a DIY (do it yourself) fíling, és nagy tetszést arattak a kis bogyók.

Jövőre ugyanilyeneket kell csinálnom, de nyuszifüleket is kell nekik ragasztanom, már megvan a rendelés :)

2010. április 2., péntek

A Latte.hu benézte egy bejegyzésünket :)

Azt hitték, igazi notebookokról írunk, muhaha.

Azt most hagyjuk is, hogy forrásmegjelelölés nélkül emeltek át tartalmat. Dolgoztak vele sokat, hogy átfésüljék a közvetlen hangvételű mondataimat. De a lényeg nem ment át nekik. Ez pedig az lett volna, hogy azok a HP notebook koncepciók, amikről Női laptop koncepciók címmel írtam tavaly, azok nem létező gépek, csupán ötletek, elképzelések.

Ez a bejegyzésem kikerült egyébként a PC Worldre, picit átírva (ide természetesen hivatkozással és forrásmegjelöléssel, ahogy illik), azt hittem, a lattésok onnan szedték az anyagot. De jobban megnézve, nem. A kis Gépségszalonon jártak, konkrétan.

Ezt azért veszem biztosra, mert én ezt írtam az egyik gépről: "Végül, de nem utolsósorban: a HP Nobag használaton kívüli állapotban kábé akkora, mint egy esernyő. Amikor pedig dolgozni szeretnénk rajta, csak előrántjuk az érintésérzékeny OLED-eket."

A PC World-ön ehhez picit hozzátettek: "Végül, de nem utolsósorban: a HP Nobag használaton kívüli állapotban kábé akkora, mint egy esernyő. Amikor pedig dolgozni szeretnénk rajta, csak előrántjuk az érintésérzékeny OLED-eket, egyikük a kijelző, a másik pedig a billentyűzet - a henger alakú részben "lakik" maga a gép."

A Latte.hu cikkében egy az egyben az szerepel, amit én írtam a blogban. Nem valószínű, hogy pont csak annyit vágtak le a mondatomból, mint amennyit a PCW-s szerkesztő hozzátett...

Tavalyi az egész sztori, de csak most tudtam meg. Úgy került elő, hogy a napokban elkezdtek szállingózni a látogatók a blogba "HP Make Up" keresőszóval. Először nem értettem, hogy miért, de aztán megláttam, hogy a Nők Lapjában megjelent egy kétoldalas írás arról, hogy a nők mennyire érdeklődnek a technológiai újítások iránt. (Ezzel kapcsolatban írok még plusz infót nemsokára.) Az összeállításban illusztrációként használták a HP Make Up-ot, némi infómorzsával, gondolom, ez alapján kerestek rá páran. Eszembe jutott, hogy én is megnézzem, kik írtak még erről, így jutottam el a Lattéra.

Azt kell, hogy mondjam, hogy én nem érzem magam hibásnak a Latte félreértéséért, nálam már a címben is szerepelt a koncepció szó, és a posztban is megírtam, hogy ezek csupán ötletek. :)