A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2010. január 31., vasárnap

Napelemes mobil csajos kivitelben is: LG Pop GD510

Nem vagyok túl friss a hírrel, de meg kell emlékeznem róla, már csak azért is, mert - lehet, hogy nem látszik, de - igyekszem odafigyelni az itthon is kapható cuccokra.



Pár napja jött a hír, hogy már itthon is kapható az LG Pop GD510. Csak pár dolgot emelnék ki róla, akit az összes specifikáció érdekel, az megnézheti a magyar adatlapon, vagy az angolon. (Ahogy nézem, utóbbi teljesebb.)

Szóval, a legnagyobb érdekessége az érintőképernyős telónak, hogy lehet hozzá napelemmel tölthető akkumulátort is venni. 11 perc napozás 3 percnyi beszélgetésre elegendő energiát biztosít. A csajos kivitelt azért emlegettem a címben, mert rózsaszín, fekete, borvörös, ezüst és lila színekben kapható az LG boltokban, illetve a Vodafone-nál és a T-Mobile-nál. (A Vodát nem linkeltem, mert nem találtam az oldalukon, de a gyártó szerint ott is lesz.) Az ajánlott fogyasztói (hűségnyilatkozat néküli) ára 49 990 forint.

Szívesen kipróbálnám, már csak a napelem miatt is, meg mert szimpi az egyszerű külső. Természetesen a színeknél nem a rózsaszín fogott meg, hanem mondjuk a borvörös.

Update: kaptam tesztpéldányt, röpke írás róla itt, teszt később.

2010. január 30., szombat

Sminkkészlet a karperecben

Azon ritka alkalmakkor, amikor sminkelek, a szemhéjpúderem kábé fél órával azután elpárolog rólam a semmibe, hogy kiléptem az ajtón. Kivéve azt a pár kis csíkot, ami viszont beragad valami ráncba, és ott rikít minden egyes alkalommal, amikor pislogok. Ilyenkor lenne célszerű kicsit felfrissíteni a sminket, de ki az az állat, aki egy szemhéjpúdert bepakol a táskájába? Persze, hogy aztán fél évig csillámpor húzódjon a nyomomban, amikor előveszem a bérletemet...


Na, ilyenkor lenne hasznos a Rainbow karperec, amiben ott van a sminkkészlet, legalábbis a lényegesebb részek. Sajna ahogy nézem, csak koncepció, egy brazil dizájner terve.

2010. január 28., csütörtök

Pac-Man polc

Zseniális. Kell. Az árát sajna nem tudom, csak azt, hogy egy olasz cég, a studio ginepro designs csinálja.


Amint a képen is látszik, Puckman névre keresztelték a műalkotást, ami 1,80 magas, 1,65 széles, és fél méter mély. Ahogy nézem, tavaly április környékén jelent meg, és azóta a Wired is írt róla, én viszont csak most láttam. Így jár az (=én), aki nem olvassa rendszeresen a Wiredet, csak a Gizmodivát.

2010. január 27., szerda

Steampunk Gameboy

Jó egy hetébe telt a Thretris becenevű illetőnek, mire elkészült a steampunk-style Gameboy-ával.


Nekem az a kijelző annyira nem szimpi (sztimpi... uhhh), a többi része előtt viszont le a kalappal. Már csak azért is, mert teljesen működőképes az egész. Azt írja kommentben a srác, hogy eladja, ha kap egy jó ajánlatot...

Thretris blogjában és a deviantART-r felpakolt képek között is lehet nézelődni.

2010. január 26., kedd

Pink XPERIA lányoknak (koncepció)

Lilás-rózsaszínes külsővel próbálta feldobni - és minden bizonnyal a lányok számára vonzóbbá tenni - a Sony Ericsson XPERIA vonalát az Esato fórum egyik tagja.


Sok infó nincs a koncepcióról, egy S4k1s nevű svéd júzer posztolta. Valószínűleg csak egy gondolatébresztő fotóboltozás volt, de a színárnyalatot szerintem jól eltalálta, nem teng benne túl a babarózsaszín. Lájkolom.

2010. január 25., hétfő

Hello Kitty mini PC

Eme hiánypótló termék sajna csak a dél-koreai tömegigényeket elégíti ki, azaz csak ott kapható. Direkt linket nem tudok dobni a rendeléshez, a gyártó ugyanis flash-t használ a honlapján. De nem hiszem, hogy sok olvasó akarna Koreából rendelni számítógépet, még ha Hello Kitty-s is.


Egyébként az ára 850 ezer von, azaz kábé 142 ezer forint. A forrás, a Chip Chick szerint a mini PC specifikációi a következők: Intel Atom processzor 230, Win XP Home, 1GB DDR2 SDRAM, 160 GB SATA HD, Intel Internal GMA X3100, RealTek Ethernet és beépített LAN, 4 USB port.

Nos, az összképet mindenképpen meg kell dicsérni, minden pöpecül illik a koncepcióhoz.

2010. január 22., péntek

Egér, amihez hozzá sem kell érni

Igen érdekes egérről kezdtek szállingózni a hírek. Ugyanúgy ujjmozdulatokkal lehet irányítani, mint a hagyományos egereket, csak anélkül kell ezt tenni, hogy hozzáérnénk.

Celluon evoMouse Pet a ketyere neve, és - mint ahogyan a képen is látszik - az ujjmozdulatainkat követi valamilyen módon. Hogy hogyan, azt sajnos nem részletezik.


Állítólag ugyanúgy használható, mint egy normál egér, sőt, ezen felül lehet vele a navigálás, kattintás és nagyítás-kicsinyítés mellett például forgatni is a képet, már ha az általunk használt program erre éppen lehetőséget nyújt. A kütyü egy Bluetooth-os adapterrel kapcsolódik a géphez.


Érdekesség, hogy mindenhol még csak írnak róla, megvásárlási opció, vagy egyáltalán ár nincs még sehol. A gyártó, a Celluon egy koreai cég, és az oldalukon egyetlen betű sincs az evoMouse Pet-ről. Mégis lehetséges, hogy tényleg az övék a termék, mert lézeres projektoros billentyűzeteket készítenek, tehát beleillik a képbe.


Remélem, hogy tényleg igazak a hírek, mert nagyon izgalmasnak tűnik az egér. Kérdés persze, hogy mennyire fárasztó hoszzú távol a használata, vagy mennyire nehéz megtanulni.

2010. január 21., csütörtök

Dinoszaurusz-csontváz nyaklánc

Ez nagyon ötletes, bár ahogy nézem, nem túl új. Viszont annál drágább.

114 angol font, az 35 ezer forint :( Egyébként van feketében, ezüstben és csontszínűben.

Via Geekologie's comments.

2010. január 20., szerda

Lego fülbevalók itthon is

Lego fülbevalót nem csak külföldről lehet beszerezni, itthon is kapható. Erről már ezer éve szerettem volna írni, már csak azért is, mert sok látogató érkezik ide úgy, hogy "lego fülbevaló" kulcsszóra keres. Csak valahogy mindig elmaradt ez a poszt.

Most az az apropó, hogy Redaster-ék megírták Facebookon, hogy az ő fülbevalójuk szerepel az új Pöttyös Tízpontos reklámban:


Magát a reklámot nem találtam meg YouTube-on, valószínűleg túl új még, viszont ide feltöltötte valaki.

Szóval, vissza a témához: a fent említett (és linkelt) Redasternél a vásárló maga választhatja ki a honlapon, milyen Lego fülbevalót akar, az ár a mérettől függően 1000 és 2000 forint között alakul. (Foglalkoznak egyébként más típusú fülbevalókkal is.)

De nyilván kidob rengeteg más hasznos találatot is a Gugli, például van Lego fülbevaló Athinánál (1300 Ft), vagy a Meskán (900 Ft), a Unique Ékszershopban pedig strasszos verzió kapható 850 forintért.

Sminktippek a YouTube-on

Mit tegyen az a lány, aki szívesen nézegetne újféle smink-ötleteket, de nincs kedve szőke kozmetikusok vagy misszp*csák nyiffogását végighallgatni közben? Kattanjon rá Michelle Phan YouTube csatornájára! Két éve kezdte el felrakosgatni a csaj a videóit arról, hogyan sminkel.



Vannak komplett sminkek is, meg vannak mindenféle alapozók. És most nem az arcra kenhető alapozóra gondolok, hanem különféle tutorialokra, hogy hogyan kell egyes gyakori elemeket összehozni, például füstös szemeket varázsolni. (Erre mindig is tök kíváncsi voltam. Most már tudom. Nem mintha ettől képes is lennék előállítani magamon, de azért legalább tudom.)



Tök ügyes a csaj, és persze jó is az alapanyaga, mármint nem csak a make-up terén. Hihetetlen, miket tud összehozni percek alatt! Az irigységem azt mondatja velem: remélem, hogy szénné vannak vágva a videók, és tök sokat bénázik, elkeni, kifröccsen, szétfolyik, lepereg... és összességében ötször annyi sminklemosót használ, mint magát a sminket. De azért ez nem tűnik túl valószínűnek. Itt van például a legújabb videója, egy Avatar által inspirált smink. Figyeld a kézügyességet (és próbálj elvonatkoztatni az idegesítő körmöktől)!

2010. január 19., kedd

Plüss Android és robot-táska

Az Android logója nagyon aranyosra sikerült, már a HTC Heróban is odavoltam a kis zöld lényért. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy hamarosan megjelennek az "alternatív felhasználási formái" a figurának.

A Dork Adore-on például egy videót találtam arról, hogyan varrhatja mindenki magának saját kis plüss Androidot:



A Fashionably Geek-ről pedig egy olyan illető blogjára jutottam, aki szülinapjára egy édes, saját készítésű androidos tatyót kapott.


Vízálló a cucc, belefér az illető Nikon D40-ese, és le lehet tépőzárazni a kis robot végtagjait. Itt sajna nincs elkészítési útmutató, de vérprofi és elvakult rajongóknak ez nem lehet akadály.

Aki a varrás helyett a kötést favorizálja, annak ezt a kötésmintát javasoljuk. Ha mindent jól csinálunk, ilyen lesz a végeredmény:

2010. január 18., hétfő

Nagyon állat motorok

Az állatot itt a szó szoros értelmében kell venni. A Massow Concept Cycles rakta össze ezeket az ötleteket, ők azzal szórakoznak hogy logókból készítenek motorokat.


A nevük kicsit megtévesztő lehet. A bika még tényleg csak koncepció, de a jaguárból már készült is működő modell.


A LikeCool-ról keresztül jutottam el az oldalukra, érdemes megnézegetni a többi ötletet is, nem csak állatos logókkal szórakoztak.

Hello Kitty relikviák a CES-en

Hello Kitty-témájú standnál járt az idei Consumer Electronics Show-n a Shiny Shiny stábja. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: többféle Hello Kitty kenyérpirító, gofrisütő, kukorica-pattogtató, tévé, manikűrkészlet, lávalámpa...

2010. január 17., vasárnap

Lego naptár

Itt az év eleje (jó, már el is múlt), mindenki keresgéli a legszebb naptárat 2010-re. Én egy olyat találtam a 7 gadgets-en, amit nem csak idén "forgathatunk" szívesen.


Nagy előnye, hogy gyakorlatilag kötelező jelleggel kell havonta legóznia annak, aki ilyen naptáron kívánja követni az idő múlását.

12,49 dollár az Amazonon.

2010. január 16., szombat

Kocka kézműves oldalak

Attól, hogy valaki geek, még szerethet kézimunkázni vagy sütni-főzni. (Én is már a feléig eljutottam az első 8bites karkötőmnek, egyszer tényleg befejezem.) Több olyan oldal is van, ahol az ilyen jellegű műveket mutatják be, jó esetben az elkészítési útmutatóval egyetemben.


A legjobbak, amire Doséval ráakadtunk, a Geek Crafts és a Sprite Stitch, érdemes mindkettőn szétnézni. Nemrégiben indult még egy, a Happy Streamstress, itt tették közzé a máris legendássá vált Super Mario mellényről készült képeket.


Elvileg nemsokára a kötésmintát (ami screenshot alapján készült) is kirakják a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Mosolyrend Évinek pedig a videójátékok alapján gyöngyből készült fülbevalókat ajánlom. Mondjuk ahogy nézem, itt pont nincs elkészítési leírás :(

2010. január 15., péntek

Fitneszkütyü a Philipstől - DirectLife

Ez a cucc elvileg egy zsebben hordható online személyi edző, a CES-en mutatták be. A kis kocka, amit mindig magadnál hordhatsz, méri, mennyire vagy aktív, és a szolgáltatással karöltve segít megváltoztatni az életmódodat, kitűzni és elérni új célokat. A kis bigyó rögzíti, mennyit mozogsz, elküldi az infót a weboldalra, ahonnan e-mailben megkapod az összesítőt a teljesítményedről.


A Philips Direct Life honlap egyéb szolgáltatásokat is nyújt: lesz egy online edződ, és összemérheted az eredményeidet másokkal, például a barátaiddal vagy családtagjaiddal, akiknek van hasonló ketyeréjük. A saját fiókban felsorolják mindenkinek a statisztikáit, tippeket kapnak, illetve testre szabott mozgástervet, elérhető célokkal. Állítólag az az egyedi a DirectLife-ban, hogy nem arra akar rávenni, hogy különíts el idő a mozgásra az életedben, hanem a szokások megváltoztatására ösztönöz. Még cégeknek is ajánlják, hogy vegyenek ilyet a dolgozóiknak, hogy segítsen nekik rendbehozni a kondijukat, így alacsonyabb lesz a biztosítási díjuk. (Na, ettől nekem elpattanna az agyam, amint kötelezővé tesznek valamit, azonnal meggyűlölöm.)

Száz dollárba kerül a ketyere és az első négy hónapnyi előfizetés a hozzáféréshez. Arról nem találtam infót, mennyi utána a havidíj.


Nekem vegyesek a benyomásaim. Az dicséretes, hogy mozgásra, aktív életre buzdítanak, de szerintem a módszer nem vesz figyelembe mindent. Egyrészt, a körülmények baromi sokat számíthatnak. Hiába mondja neked a ketyere, hogy ne autóval járj dolgozni (gondolom, ez a tipp alap), ha két gyereket is el kell vinned-hoznod útközben, és mondjuk be is kell vásárolnod.

A másik nagy bajom az, hogy a kajabevitelt nem nézi. Lefuthatok minden nap tíz kilométert (vagy sétálhatok napi 3 órát), de attól még az életben nem leszek fitt, ha utána betolok hat hamburgert és egy fél tortát.

2010. január 14., csütörtök

Notebook átlátszó kijelzővel

Nagy kérdőjel villog a Samsung átlátszó kijelzős notebook koncepciója mellett (mögött). Miért?


Az Xperia Pureness-nél még valamennyire érthető a dolog, egy mobilnál poén dizájnelem az ötlet (és csak kicsit zavaró), de egy notebooknál miért lenne jó? Eltekintve persze attól, amin poénkodnak több helyen, hogy látod mögötte a tévét... vagy hogy könnyebben tudsz figyelni a cuccaidra a netkávézóban.

Egyébként ez az eddigi legnagyobb átlátszó OLED prototípus az Engadget szerint, akik egy rövid videót is készítettek a gépről működés közben:

2010. január 13., szerda

iPod touch ágynemű...

...azoknak, akik még álmukban sem akarnak elszakadni a kedvenc lejátszójuktól. (Vajon van rajta sleep mode? :))

Előrendelhető a svéd Ellos webshopjából, márciusban szállítják.

Star Wars TIE fighter jelmez

Sosem lehet elég korán elkezdeni készülni a farsangra. Ezért itt egy TIE fighter jelmez, parancsoljatok!


Sajna nincs sok infó róla a forráson. :( Kép alapján meg tudja csinálni valaki? :)

2010. január 12., kedd

Állat fülesek?

A JVC-nek a CES-en bemutatott, állatbőrre emlékeztető mintájú fülesei láttán nekem elsőre az Elecom Graphic Design fülesek ugrottak be. Egész pontosan úgy jutottak eszembe, hogy nekem azok jobban bejönnek, de biztos vagyok benne, hogy az ilyesmire, mint amit a JVC csinált, többen buknak. Helyből ott a Gáspár család, például. Nőnemű családtagok még rózsaszín zsebrabőrrel is vadíthatnak...


S ha már fura külsejű fülesről van szó, hadd emlékezzek meg a Solid Alliance legújabb kollekciójáról is (a korábbiról itt írtunk, amiben van például gomba, szamurájkard és szusi. Árat, linket nem tudok dobni, de azt írták, csak Japánban kapható.


A Solid Alliance egyébként egy hihetetlenmód vicces japán cég, bár lehet, hogy néha nem szándékosan ilyen mókásak. Legalábbis úgy tűnik, hogy a vinnyogva röhögtetős angol honlapjukat komolyan gondolták. Az usb-s szellemdetektor és ufóradar egyszerűen mindentvivő!

2010. január 11., hétfő

Táska a melltartóban

Na, ez aztán nagyon beteg. A Cleavage Caddy egy olyan tatyó, amit elvileg a melltartóba lehet beletuszkolni.


Most komolyan... Jó, azt simán el tudom képzelni, hogy van, aki annyira elkeseredetten kismellű, hogy kitömi még a push-up melltartóját is. Na de hogy az összes cuccodat ott hordd magadnál?! A boltban úgy fizetsz, hogy elkezdesz turkálni a dekoltázsodban? Az ajtó előtt belekotorsz a cicifixedbe? A buszon előveszed onnan a bőszen rezgő mobilodat? És az egészet úgy rendezgeted el, hogy ne legyen túl feltűnő? A kulcsokat, mobilt, aprót, papírokat? Hm...

A webshopban egyébként többféle méretben és színben lehet kapni az ötletesnek szánt kiegészítőt, és van olyan modell is, aminek csipke van az elején, hogy díszítse a dekoltázst.

Hello Kitty meets Mario and Luigi

Így néznének ki a Super Mario játék szereplői, ha Hello Kitty állt volna modellt a főszereplők megformázásához.


Érdekesség: a szögletes formák abból adódnak, hogy papírból készültek a figurák. Durva, mi? Ahogy a képen is látszik, a Nintendo Papercraft blogról származik a mű. Sajna direkt linket nem tudok konkrétan ehhez a sémához, mert a blogon nincs kereső, és Guglival sem találtam meg rajta. Viszont rengeteg érdekes kocka papercraft minta van a blogban, tengernyi idővel rendelkezők előnyben!

2010. január 10., vasárnap

Újabb fotók az adidas Star Wars kollekciójáról

Dose dobott be a baráti levlistára egy linket a Fubiz-ról pár új képpel a Star Wars-os adidas cuccokról. (Érdemes megnézni mindet.)


Egyébként az adidas magyar főoldala az Originals x Star Wars kollekciójával fogad, illetve az ahhoz kapcsolódó játékkal.


Azt írják a hivatalos oldalon, hogy idén januárban kerül a boltokba a kollekció, szóval lehet, hogy már van is, én még nem néztem.

2010. január 9., szombat

High-tech varrógép érintőkijelzővel, kamerával és HD képpel

Egy varrógép is lehet innovatív, és használhatnak benne olyan technológiákat, amik máshol már bizonyítottak. Mire lehet használni a kamerát és a touchscreent varrásnál vagy hímzésnél? Kérem szépen, a Brother Quattro 6000D varrógépén a kamera közvetlenül a tű fölött helyezkedik el, és HD minőségben vetíti ki a felnagyított képet a héthüvelykes kijelzőre. (Hét hüvelyk, bakker, ekkora a netbookom képernyője! :))


Így aztán hihetetlenül precízen lehet kivitelezni bármit, persze ez még nem helyettesíti a kézügyességet. Ez egyébként az InnovEye technológia, természetesen itt is muszáj volt mindennek marketingszagú nevet adni. S ha már marketing: Disney-brandelt a cucc, amit nem is értek. Hogy lehet egy cirka kilencezer dolláros, egyértelműen felnőtteknek szánt cuccra Miki egeret pingálni? (Igen, az ott egy Miki az LCD alatt, a felső képen jobban látszik.)


Addig rendben van, hogy vannak benne Disney-s hímzőminták is, de ettől még nem kellett volna... Természetesen más hímzőmintákkal is elboldogul, ezeket is ki tudjuk pakolni a kijelzőre, hogy ott legyenek szem előtt a készítés közben. Azon is dobtam egy hátast, mennyiféle módon lehet rá képeket, mintákat pakolni. Egész pontosan a következő adathordozókkal kompatibilis: Secure Digital (SD) Card, Compact Flash, Memory Stick, Smart Media, Multi Media Card (MMC) XD-Picture Card and USB Floppy Disk Drive (USB Flash Memory), USB CD-ROM, CD-R, CD-RW drives -(reading only) Floppy Drive. Legalábbis ezek szerepelnek a gyártó, a Brother honlapján. Elég hülyén van leírva, de tényleg lehet, hogy van benne floppy drive? Az Engadget csak 3 USB csatlakozót, tulajdonképpen az is pont elég.

Azt már lelőttem fentebb, mennyi az ára a Brother Quattro 6000D-nek, de azért van egy jó hírem is: az American Sewing webshopjában ugyan 10 000 dollár a listaára, de most leértékelték 6400-ra (majdnem 1,2 millió forint). Mindjárt jobb, ugye? Vajon kik fogják venni ezt a ketyerét? Unatkozó milliomosnék tervezik rajta a saját kollekciójukat, vagy hímezik rajta a Disney hercengős pelust?

2010. január 6., szerda

Sony Ericsson Jalou a házban

Végre megint telefont tesztelek, a Sony Ericsson Jalou van nálam pár napig, a HWSW-re fogok írni róla*. A fekete verziót nyertem meg, és nem a Dolce & Gabbana kiadást, "csak" a simát, de ezzel is bőven beérem. Különben is, tudtommal a D&G hivatalosan nem is lesz kapható itthon.


Egyelőre kábé annyi a benyomásom róla, hogy nagyon-nagyon pici. Azt írták róla a SE honlapon, hogy akkora, mint egy rúzs, de azt hittem, csak túloznak. Hát nem. Kábé olyan hosszú, mint a gyűrűsujjam, és olyan vékony is. A gombok rettentően aprók, és a kijelző is cseppnyinek tűnik az iPhone után. De olyan kis aranyos az egész, összességében nem csalódtam a külsőben, ami jó, mert már akkor is tetszett, amikor még csak a Bao kódnevű tervet láttam belőle.

Update: Bővebb infó, benyomások, tapasztalatok a Sony Ericsson Jalou bemutatómban a HWSW-n.

*Itt még nem is örömködtem róla, de december óta írok a HWSW-nek, pár cikk már megjelent. Nem is tudom, melyiket linkeljem, asszem a koncepciósra vagyok a legbüszkébb.

Asus + Bang & Olufsen = gyönyörű laptop

A CES-en mutatták be ezt a szépséget, az NX90-et, amit az Asus a Bang & Olufsennel közösen rakott össze, és nagyon rendben van a végeredmény.


A legnagyobb poén az extrái között az, hogy két touchpad is került rá. Az Engadget annyit tudott meg róla, hogy Core i7 processzor van benne, illetve NVIDIA GeForce GT 334M grafikus vezérlő. Két hard drive fér bele, összesen akár 1280 GB tárhelyig, optikai meghajtója pedig akár Blu-ray is lehet, és USB 3.0-t is tud. Igazi multimédia center lett a drága a 18,4 hüvelykes, nagy felbontású kijelzőjével és a Bang & Olufsen ICEpower hangszóróival.

Árról egyelőre nincs infó, de a Bang & Olufsent ismerve nem lesz olcsó. Én azzal nyugtatom magam, hogy desktop replacement cuccban úgysem gondolkodom.

2010. január 5., kedd

Dekoráljunk fülhallgató-zsinórt, akár házilag is!

Baromi jó Etsy-s eladóra bukkantam: chozin fülesek madzagját dobja fel fonással. Lehet nála vásárolni előre feldíszített fülhallgatókat, de el is lehet küldeni neki a saját kedvencet, hogy azt preparálja.


Az USA-ban lakik az illető, úgyhogy nem tartom valószínűnek, hogy befonatom vele a fülhallgatómat. Viszont kedvem támadt előkapni az indián hajfonatos könyvemet, amit egy karkötőkészítős rohamomban vettem pár éve. A hajamba nem is próbáltam meg olyan bigyókat fonni, csak úgy simán, mezei karkötőként próbálkoztam vele, de az nem nézett ki annyira extrán. Viszont a fülhallgatómon asszem, jól mutatna.

Bakker, mekkora ötlet!

2010. január 4., hétfő

A legnépszerűbb posztok: hamis mobil, pia, női laptop, bugyi és Hello Kitty

Ezeket nézték a legtöbbször a Gépségszalonon 2009-ben:

1. Hamis Louis Vuitton telefonok


2. Hello Kitty piák

3. Női laptop-koncepciók

4. Milyen bugyit hord egy igazi geek csaj?

5. Napi betevő Hello Kitty

Mindig csak a bulvár, mi? :)

A LV-os poszt már csak azért is mókás, mert sokféleképpen sikerült azoknak leírniuk a nevet, akik idetaláltak a blogra a Google-ről. Lehet, hogy érdemes lenne a az érdeklődők kedvéért kicsit körülnéznem, milyen mobilos kiegészítők vannak Louis Vuitton háza táján, ha már mobil nincs, mármint igazi.

A másik elgondolkodtató faktor a Hello Kitty-s posztok népszerűsége: három is bekerült az első tízbe. Ezeket mindig csak poénból írom (jó, melyik posztot nem?), de ez azt mutatja, sokan keresik. Az már más kérdés, mennyire bírják a soraimat és a véleményemet a HK-rajongók. Lehet, hogy azt kellene megfogadnom 2010-re, hogy sosem lógom el a hétfői Hello Kitty bejegyzést?

(Azt hiszem, ezt már most elbuktam.)

2010. január 1., péntek

Hogyan kössünk Ewokot?


Ha valakinek az az újévi fogadalma, hogy megtanul kötni, itt egy hálás és élvezetes munka. Az ötletgazda, LucyRavenscar ingyenesen közzétette a kötésmintát a blogjában. (Fogalmam nincs, mennyire jó minta, mert utoljára tizenöt éve próbáltam kötni. Én idén varrni szeretnék megtanulni, hogy a saját egyedi notebook sleeve- és mobiltok-kollekciómmal váljak világszerte híres és elismert művésszé.)

A kötéssel egyébként nem árt vigyázni, mert ez lesz a vége:


(Kép forrása: Konrad.)