A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. október 29., csütörtök

Sega x Zippo


Sega Genesis és Sega Saturn formájú öngyújtók a Zippotól (jó drágán :)).

2009. október 28., szerda

Egy újabb beteg Pentax


Ezúttal a (számomra teljesen ismeretlen) Kore Ja Nai robot mintájára készült 100 db Pentax K-x. Részletek itt.

2009. október 27., kedd

Ház a vulkán tetején



Én ezt kérem karácsonyra :)
(Megjegyzés az esetleges titkos jóakaróimnak: a ház 750.000$-ért eladó)

2009. október 26., hétfő

Oxford Steampunk Art Exhibition



Fotók az eseményről a flickr-en. Nem egyszerű cuccok.

2009. október 25., vasárnap

2009. október 24., szombat

Csoki koponya


Goth barátnak/barátnőnek nagyszerű ajándék lehet a 2,5kg kiváló minőségű csokoládéból készült életnagyságú koponya.

2009. október 22., csütörtök

Star Wars órák Marc Eckotól




Ha minden igaz, még karácsony előtt megjelennek.
Itt találtuk.

2009. október 13., kedd

Randi-killer honlap

A lentebb leírt trükk biztosan működik a honlap nélkül is, az oldal max csak egy kicsit egyszerűsíti a folyamatot. (Vagy éppen bonyolítja.)



Valószínűleg sokakkal előfordult már - és nem csak lányokkal - hogy ott találták magukat egy dögunalmas vagy holtciki randevú kellős közepén egy tulajdonképpen egyáltalán nem kívánatos egyeddel, és nem tudtak lelépni. Ilyenkor jön az ősi (legalábbis a mobilokkal egykorú) trükk: értesíteni egy havert, aki valami kamu indokkal felhív, te pedig vészhelyzetre hivatkozva lelépsz. Hacsak el nem röhögöd az egészet. Persze akkor is lelépsz, csak akkor még inkább ciki.

Na, erre épít az escapemydate.com oldal is, csak ez Twittert használ kommunikációs csatornának. Annyi a teendő, hogy feliratkozol, megadod a Twitter accountodat, és kiválasztod a barátaidat, akik hajlandóak lennének megmenteni.

Aztán, ha eljön a szükség, csak egy privát üzenetet kell küldened Twitteren az @EscapeMyDate-nek, ami azonnal értesíti a kiválasztott barátokat, hogy szitu van. Most azt gondolhatnád: persze, de mi van, ha az összes szemét mázlista éppen egy baromi jó randin van, vagy valami más miatt nem tud telefonálni?! Nos, erre a szívásra az Escape My Date-nél is gondoltak, és öt percen belül mindenképpen befut a telefonodra egy automatikus hívás tőlük, tehát megúsztad.

Nos, nem is tudom. Poén ötletnek jó, de szerintem mégiscsak jobb a régi módszer: előre szólni valami havernak, hogy mindenképpen csörögjön rád este 8-kor, legfeljebb, ha mégis baromi jó a randi, azt mondod neki: nem, nem érsz rá neki segíteni, bármilyen szörnyűség is történt az aranyhörcsögével vagy a számítógépével vagy akármijével.

Egyébként meg, hogy egyeseknek mire van ötletük, energiájuk és tőkéjük!

2009. október 11., vasárnap

AC/DC Backtracks Box Set


Az AC/DC munkásságának én csak egy nagyon kis szeletét szeretem, de ezt a gyűjtőknek szánt csomagot nem-rajongóként is szívesen elfogadnám.

2009. október 6., kedd

Digitális ajtó-kukkoló

Valószínűleg sokak ajtaján megtalálható a jól ismert kukucskáló lyuk, amelyben megnézhetjük, ki csengetett, ki áll az ajtónk előtt. Persze ezek általában kicsik, és mikor hunyorogva végre belenézünk, a túloldalon várakozó illető fejét olyannak látjuk,mintha héliummal fújták volna túl. Ezen segít egy egyszerű ketyere, amely nem helyettesíti, hanem kiegészíti a kukucskálót.

A Brinno Digital Peep Hole Viewer tulajdonképpen az ajtó belsejére erősíthető toldalék, amely nem más, mint egy elemmel működő apró képernyő. Ha csengetnek, csak megnyomjuk a gombot, és a meglévő kukucskáló lyukon át felvett képet felnagyítva normál méretben nézhetjük meg az illetőt, sőt, egy újabb mozdulattal rá is közelíthetünk, hogy jobban megnézzük, porszívóügynök-e, vagy esetleg Jehova Tanúja.

A kis kiegészítőben az az ötletes, hogy nem kell hozzá szétfúrni az ajtót, és nem is azon a megszokott módon működik, hogy egy kintre felszerelt kamera képét közvetíti (és így ezt a kinti kamerát azonnal el is lopják kedves országunkban). Csak ráerősítjük a kütyüt a meglévő kukluk elé, és máris hájtek 007-es ajtó tulajdonosainak érezhetjük magunkat. 159 dollárért a Bold Technology árulja, már ha épp van nekik raktáron.

2009. október 4., vasárnap

2009. október 3., szombat

Gáspár Tamás munkái


Nincs mit mondanom, őstehetség. Leborulok előtte.
(+itt.)

2009. október 2., péntek

A stormtrooperek hétköznapjai


Ebből a fotósorozatból megtudhatjuk, hogyan tengetik hétköznapjaikat a birodalmi rohamosztagosok.

2009. október 1., csütörtök

Monster Arcade, a steampunk játékgép

A steampunk cuccok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, a Gépségszalonon is egyre duzzad a steampunk gyűjtemény. Most olyasmit mutatunk be, ami nem csak külsőleg illeszkedik ebbe a "régi-új" koncepcióba, ugyanis most egy steampunkba ágyazott játéktermi masinát mutatunk be, melynek neve Monster Arcade.


Az alkotó, Doug Haffner a régi horrorfilmek és a ma már ósdinak számító játéktermi gépek nagy tisztelője, ezért úgy gondolta, ideje két szenvedélyét egybegyúrni. A gondosan megépített fa-réz külső valóban horrorisztikus, főleg a korabeli Frankenstein-ábrázolások zölden világító díszeivel és a koptatott réz fogantyúkkal, emeltyűkkel és egyéb díszekkel. Belül pedig szintén félig régi, félig új valami lakik, ugyanis egy régi játékgépeket emuláló modern masina figyel a szörnypáncél alatt, a MAME (Multiple Arcade Machine Emulator, azaz Többféle Játékgép Emulátor) rendszer biztosítja, hogy a lassan legendának számító egykori pixeles-prüntyögő-villogó játékokból többfélét is kipróbálhassunk. A cucc természetesen teljesen egyedi és nem eladó, de a tervező és kivitelező Doug Haffner saját blogja részletes leírással és készítés közben készült képekkel segít, ha más is belefogna valami hasonlóba.