A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. szeptember 30., szerda

Pápa-diktafon, avagy az antiklerikális kulcstartó

Tény, hogy egy ideje "ismeretlen szerzője" hanyagolni kénytelen a "Pápaman és P*ncius kalandjai" című, óvatosan szatirikus (khm) képregényblogját, de állítólag könny szökik a szemébe minden olyan alkalommal, amikor a magát kissé túlnőtt egyházat veszi célba valaki (persze tisztán a humor eszközeivel ofkorz).

Na de ez... Amikor a Szerző az alábbi terméket meglátta, egyszerűen rabul ejtette a dolog. Nem is a termék maga, hanem a név debil ötletessége, és az összkép hihetetlen sületlensége. Zseniális! Nézzük csak:

Adott tehát a mi jóságos pápánk, Benedek - valamilyen jólelkü antiklerikális geek pedig elkészítette a róla mintázott, apró kulcstartót, mely egyben egy diktafon. A neve pedig...
...igen, Benedictaphone.

Oké, várok, míg leülepszik.

(Akiknek még mindig nincs meg: Benedict + dictaphone. A gyorsan kapcsolóktól elnézést kérünk.)

Szóval, a mini pápafej a kulcsaink mellett fityeg, és bármi eszünkbe jut, a süveg bal oldali keresztjét nyomva tartva rámondhatjuk. Utána nincs más dolgunk, mint a másik keresztet megnyomva visszahallgatni a hegyi beszédünket.

Az már csak hab a tortán, hogy a teljesen ultrasetét készítő a csomagolást se hagyja veszendőbe menni: a régi kekszesdobozok mintájára itt is kivágható, három dimenziósan összeragasztgatható papírmodellt helyezett el, méghozzá a híres-neves vatikáni négykerekűt, a Pápamobilt hajtogathatjuk ki. Teljesen kész.

Sajna most épp nincs ár a Slam Design honlapján, található kütyü mellett reméljük, nem egy átok sújtotta a készítőket, és nemsokára rendelhetünk egy tonna Benediktafont, hogy viccesebbnél viccesebb dolgokat adjunk... khm... izé... szóval, a pápa szájába.

2009. szeptember 28., hétfő

VIPs - Very Important Pixels


Igazi pixel-műalkotásokat találhatunk ezen a blogon. Nagy respekt a készítőnek!

2009. szeptember 27., vasárnap

Hello Kitty kézigránát a CoD-ban?


A Kittyhell-en olvastam erről a Call of Duty-s kézigránát szettről, és a leírásból nem tudtunk rájönni, hogy ez most létező mod, vagy csak valami grafikus poén. Mindenesetre a kép mindentvivő.

Pac-Man bűvös kocka

Most 8-bites napokat élek, de ez csak azért van, mert annyi zseniális ilyen cuccot látok.


Ezzel a cuccal sikerült összekötni két, számomra kedves dolgot: Pac-Mant és a Rubik-kockát. (Utóbbit még általános iskolában megtanultam kirakni. Nem mintha ilyen okos lennék, inkább szorgalmas: megtanultam a lépéseket, ilyen egyet-balra-kettőt-jobbra szinten. De nagyon büszke vagyok rá így is. Egyszer, amikor valami hülye kvízben megkérdezték, van-e valami szuperképességem, habozás nélkül beírtam, hogy ki tudom rakni a bűvös kockát.)

Kézzel készült, 7 dollár az Etsy-n.

2009. szeptember 26., szombat

Poén Pac-Man póló


Hehe, tök jó ötlet, hogy a gombokat eszi meg a kis sárga bigyó, és a tetrises dizájn is aranyos. Valószínűleg nem lehet megvásárolni őket, mert csak tervek. Egy olvasó küldte be a Geekologie-ra, mi pedig szeretjük őt érte.

2009. szeptember 23., szerda

Billentyűzet szőkéknek

Ezt két kedves ismerősöm is átdobta azzal, hogy rám gondolt, amikor meglátta. Azaz nem pont rám (azért ez megtisztelő), hanem a Gépségszalonra.

Katt a képre, megnő!

Így kicsiben csak annyi látszik a képen, hogy rózsaszín, de érdemes megnézni nagyban is, és végigböngészni a dolgokat. Kirakhatnék pár részletfotót is, de szerintem inkább egészben üt!

Például a Backspace gombon pl ez áll: Ooops! A Shiftek a Smart Blonde Button-ök, az Escape pedig a No! Sőt, került egy Any key is a tasztatúrára, nehogy kétségbeessen a felhasználó, ha azt látja a képernyőn: press any key!

A http://www.keyboardforblondes.com/ oldalon lehet megvásárolni cuccot 50 dollárért.

2009. szeptember 22., kedd

Super Mario estélyik

Zseniális gyűjteményre bukkantam a Geeksugar-ön: egy teljes kollekció Super Mario estélyikből.


A tervezőnek az igazi nevét nem is lehet tudni, csak azt, hogy montyfull néven ír azon a fórumon, ahol a kollekciójáról készült képeket közzétette.


Még 2007-ben végzett divat szakon, és ezek voltak a vizsgamunkái. Csak két évvel később jutott el odáig, hogy felrakja valahova a képeket.


Azt írja, imád játszani, bármilyen játékkal. Emellett nem is szereti túl komolyan venni magát, ezért választott ilyen témát a vizsgájára.


Azt írja, a lenti képen látható ruha a kedvence. A díszítés ő készítette saját kezűleg: vagy 80 órába telt, míg felvarrta az összes flittert.


Ő is az a fajta ember, akivel borzasztó szívesen készítenék interjút, ha egyszer baromi sok időm lenne azzal foglalkozni, ami tényleg érdekel.

Ui: Sok szeretettel ajánlom a poszt Ytsének :)

2009. szeptember 21., hétfő

Hello Kthulhu

Ha összeadod Hello Kittyt és Kthulhut, mit kapsz?


Ez itt Hello Khutulhu.


Hihetetlen, mire van embereknek ideje, meg persze kreativitása.


Ytse osztotta meg a Damn Cool Pics-ről.


Ők meg eredetileg a Flickr-ről szedték.


Azt hiszem, ez a legeslegédesebb dolog azok közül, amikhez valaha is köze volt Hello Kittynek.

2009. szeptember 20., vasárnap

Space Invader lánc

Van pár új medál a ThinkGeek-en, az én kedvencem a Space Invader, 37 dollárért.

Kíváncsi vagyok, hogy Anyám mit szólna, ha ezt venném fel, amikor azt mondja a színházi toalettemre, hogy tök rendben van, csak egy lánc hiányzik még.

2009. szeptember 19., szombat

Ingyenes kalózletöltés

Elsőre hülyén hangzik (sőt, másodikra is), de van egy olyan ünnep, hogy International Talk Like a Pirate Day, azaz "Nemzetközi Beszélj Kalózul-Nap".

De ami még jobb, hogy az idei "ünnepen" a Telltale Games oldaláról ingyen letölthető a Tales of The Monkey Island első epizódja. Csak ma, csak Önöknek!


Szóval, srácok, irány a letöltés! Egy dologra figyeljetek: ne vegyétek komolyan a grog receptjét, ahogyan ez az argentin újságíró tette:

USB kézmelegítő



Praktikus, nyuszis kézmelegítő az átgépelt hideg téli éjszakákra. Kiváncsi vagyok, mennyire működik ez, ugyanis nekem rendszerint az ujjvégeim szoktak lefagyni télen. Lehet, hogy egy fűthető (nyuszis) billentyűzetet kellene vennem inkább.

2009. szeptember 18., péntek

Piros Pentax


Emlékeztek még a fehér Pentaxra? Úgy tűnik, a Pentaxnál szeretnek elrugaszkodni a szokásos fekete/ezüst színektől. Ennek ereménye ez a szép piros K-x, amiből készül még navy blue is az alap fekete-fehér változatok mellett. A technikai részletekbe most nem mennék bele, mivel a szokásos dolgokat tudja (CMOS szenzor, HD videó, rázkódáscsökkentő, stb).

(Itt jegyeném meg, hogy a szerkesztőség egyharmada is egy Pentax DSLR-t hajt és nagyon elégedett vele.)

2009. szeptember 17., csütörtök

The Music Chocolate


Erre a névre hallgat ez a hangfalakkal ellátott, kényelmes ülőke. Sajnos pontosabb részleteket nem találtam róla, de ha jól látom, van benne egy szép nagy mélyláda is, amit megfelelő zenével meghajtva a belső szerveink masszírozására is használhatunk.

2009. szeptember 16., szerda

Léggitár

Na nem egy igazi, csak egy hivatalos, kicsinyített mása egy igazi léggitárnak.


Nem engem kell hülyének nézni, tényleg létezik ilyen, 3 fontért lehet kapni a GenieGadgetsnél.

2009. szeptember 15., kedd

Star Wars kapucnis pulcsik

Nem harmatfriss az anyag, de mindenképpen meg kell emlékeznünk Marc Ecko új Star Wars szériájáról.



Tavaly októberben is volt már egy kollekció, az új eresztésről pedig augusztus közepén olvastam. Limited edition a cucc, de attól még, hogy egy hónapos késéssel írok róla, nincs veszve semmi, mert a webshopban még mindegyik kapható.


Persze senki nem húzza fel teljesen a homlokáig a cipzárt egy kapucnis pulcsin, hacsak nem bankrabló vagy idióta tanár a Suli című szép emlékű Disney-s sorozatban, de azért baromi jól néznek ki. Kérek ilyet karácsonyra, természetesen nőiben!

2009. szeptember 14., hétfő

Facebook vagy rendőrség?

Lesznek néha ilyen kis elmélkedős posztok. Ezer éve tervezem, hogy nem csak kütyükről, cuccokról írok, hanem mondjuk jelenségekről, amik ide kapcsolódnak, csak (a szokásos kifogásommal jövök:) nincs rá időm. Most végre belekezdek, meglátjuk, lesz-e folytatás.

Többek között a Technet.hu-n olvastam a két ausztrál kislányról, akik bennrekedtek egy csatornában, és ahelyett, hogy a szüleiket vagy a rendőrséget hívták volna, Facebookra írták ki, hogy mi történt velük. Egy haverjuk hívta fel a status update alapján a segélyhívó számot, így menekültek meg.

Mindenhol szörnyülködtek a sztorin, hogy micsoda jelenség, merre tart a világ, milyen hülyék voltak a gyerekek, ha tudtak mobilon facebookozni, miért nem telefonáltak inkább.

Lehet, hogy ez Ausztráliában érthető, de nekünk, magyaroknak adtak egy jó tippet. Szerencsére én még soha nem voltam olyan helyzetben, hogy segítséget kellett hívnom, de jó pár ismerőstől hallottam ide vonatkozó tapasztalatokat. A legkeményebb az volt, mikor a volt főnököm látott egy balesetet az autópályán, és három mobilról hívta folyamatosan a 112-t, és valami 15-20 percig nem vették fel.

Annak idején a connect magazinnál beszéltek erről a kollégáim, pont a fenti eset kapcsán, hogy tök jó cikket lehetne erről írni. Tesztelni kellene, mennyi idő alatt veszik fel, illetve utánajárni, hogyan is megy ilyenkor ez a folyamat... Aztán feladták, mert a segélyhívó számmal nyilván nem lehet csak úgy szórakozni: megvárni, amíg felveszik, majd közölni, hogy bocs, csak teszteltem, mennyi idő alatt veszik fel, 14:32-vel ön tartja a rekordot, köszönöm, rögtön hívom megint!

A Facebookon tutira olyan emberek olvassák az üzeneteimet, akiket érdekel, mi van velem, hiszen azért az ismerőseim az oldalon. Szóval én jegyeztem ezt a dolgot. Ha gáz van, és megtehetem (pl nem épp az életemért kell rohannom), akkor én FB-ra és Twitterre is fogok írni, természetesen a telefonos segítség mellett.

Szóval ha segítséget kérek valaha Facebookon, az komoly lesz, csak szólok!

Ui: ha valakinek van jó (gyors) tapasztalata a 112-vel, ossza meg kommentben! (Én még nem hallottam ilyet, azért is kérem!)

Hello Kitty csadorban és mobilban

Hétfői Hello Kitty rovatunk pihenőpályára került, de most picit újjáéled, mert ezt meg kell mutatnom.


Öngyilkos merénylő Hello Kittyről olvastam a Gizmodiván...


...illetve ugyanott láttam limitált kiadású Hello Kitty mobilt, ami végre nem valami kínai gagyi, hanem egy átdizájnolt Sony Ericsson W395.*

*ennek végülis nem is tudom, hogy örülünk-e vagy sem

2009. szeptember 13., vasárnap

Plüss boombox és társai

Jó, igazából nem plüss, hanem filc meg textil, de attól még én a "plüss" kategóriába sorolom!


Hihetetlen az arc, aki csinálja. Minden részletre kiterjedően dolgozik.


Igen, tényleg minden részletre kiterjed. Még elemet is varr a magnóhoz!


Érdemes szétnézni a blogjában.

Via a generous designer.

2009. szeptember 12., szombat

Pac-Man szék


Mekkora ötlet, és milyen édes lett a végtermék! Jose Jorge Hinojosa a tervező.

Ha egyszer gazdag leszek, lesz az egyik házamban egy Pac-Man szoba, ahol csak ilyen cuccok lesznek. Bár, most, hogy belegondolok, miért csak egy szoba?! Építtetek egy Pac-Man villát! És az ilyen blogok, mint a Gépségszalon is, rólam és a házamról fognak írni!

Megyek, veszek lottót.

2009. szeptember 11., péntek

Így néz ki a Facebook központ


A Palo Altoban található Facebook központról írnak az ArchDailyn (sok-sok fotóval).

2009. szeptember 10., csütörtök

Nyakkendő dugi iPoddal

A nyakkendő a legértelmetlenebb ruhadarab a világon. (Nem mintha én nem vennék fel nagyritkán egyet poénból.*) A Thomas Pink tervezői viszont végre értelmet adtak neki! Varrtak rá egy zsebet, amibe elfér egy iPod nano!


Be kell vallanom, hogy ez egy 2-3 hetes hír, csak eddig vagy valami frissebbet írtam, vagy egyáltalán nem írtam. Így rendelési linket sem tudok dobni. Azt írta ugyanis a Foolish Gadgets, hogy a Thomas Pink üzletekben, illetve online lesz kapható szeptembertől, limitált kiadásban. Az oldalon pedig nem találtam. :(

Na de ha valakinek megtetszett, varrathat ilyet anyuval is, nem lehet nagy kunszt.

Természetesen csak zenehallgatásra szabad használni, senki el ne kezdjen azon agyalni, hogyan lehetne puskázáshoz felhasználni...!

*Szeretném kijelenteni, hogy már Avril Lavigne előtt is hordtam nyakkendőt, jóóóóó?!

2009. szeptember 9., szerda

Ágynemű lemezlovasoknak


A Diesel hozta ki ezt a zenerajongóknak szánt ágyneműgarnitúrát, amin mindenféle jóság megtalálható, a keverőpulttól a szalagos magnóig.

2009. szeptember 8., kedd

Plüss Darth Vader és bolyhos társai

Igen, azt mi is tudjuk, hogy Chewbacca egyik beceneve "furball", azaz szőrgolyó volt az eredeti filmben, épp ezért a plüssösítés itt még nem is egy elvetélt ötlet. Na de az aztán a vadság csimborasszója, hogy például egy plüss Darth Vadert öleljünk magunkhoz elalvás előtt, és a villanyoltás után egy cuppanós puszit nyomjunk a Sötét Nagyúr puha homlokára.

Márpedig a dolog létezik, a Star Wars Cuddly Toys nevű kollekcióban.



A sith lordon kívül a már említett Chewie, Yoda mester és Artu, azaz R2D2 plüss verziója szerepel egyelőre a kínálatban, amely valószínűleg további szereplőkkel is bővül majd (igen, ha Vader plüssösíthető, akkor gülüszemű plüss Ackbar admirálist és természetesen édibédi Jabbát is akarunk, naná). Ráadásul, ha megnyomorgatjuk kis kedvenceinket, rájuk jellemző hangokat is kiadnak, Yoda öregesen nyiffeg és hümmög, Vader gonoszan vödörfejkedik, Chewie pedig ugyebár közli, hogy szerinte rrrooooaaaarrrrrr. Épp csak Artu nem csipog, talán ezért kerül ő csak 12 fontba, míg hangoskodó "kollégáit" 15 fontért simítják hozzád az Iwantoneofthose shop drága dolgozói.



Update: már itthon is kapható, pl az ezpontaz-nál.

2009. szeptember 7., hétfő

Ctrl+alt+del medál

Igazi geek ékszer, szerintem egy kocka csaj csak ilyet vesz fel, mondjuk szakításhoz.


Kézzel készült, 39 dollár az Etsy-n.

2009. szeptember 6., vasárnap

Övek bringabelsőből


Egyáltalán nem újdonság, de mégis megemlíteném a Schlauch bringabelsőből készült termékeit, mert szépek és ha tényleg újrafelhasznált alapanyagból készülnek, amit nagyon remélek, akkor környezetbarátok is.
(A márkanév jelentése egyébként bringabelsőt jelent, ha jól értettem. Németesek cáfolják vagy erősítsék meg az infót, légyszi'!)

2009. szeptember 5., szombat

LED-korlát


Sajnos egyelőre csak koncepció, de az ötlet nagyon tetszik. Örülnék, ha a nagyvárosokban elterjedne ez a világítási megoldás, így egy kicsit mindenki átélhetné a Bladerunner-hangulatot :)

2009. szeptember 4., péntek

Átlátszó kijelzős Sony Ericsson - és tényleg!

Pár hónapja a Sony Ericsson koncepciók között láttam átlátszó kijelzőset, nagyon tetszett akkor, írtam is róla akkor.

Azt olvastam ma a nonstop MOBILon, hogy tényleg lesz, bejelentették, Sony Ericsson Pureness néve fog futni.



Persze a koncepció jobban nézett ki, de azért ez is pofás. Alig várom a bővebb részleteket (mert arról nem szólt a fáma a bejelentésben), meg persze borzasztóan szeretném egyszer kézbe is fogni.