A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. május 31., vasárnap

NYÁK zokni


Tökéletes kiegészítése egy geek öltözéknek. 9 dollár.

2009. május 30., szombat

Lezuhant egy UFO..


..és montréali planetáriumnak álcázzák. Legalábbis ez a terv.

2009. május 29., péntek

Tauntaun plüss és hálózsák

Plüss formában már sok mindent megcsináltak a klasszikus macik óta, arctámadók, elnökök és egyebek után most a Star Wars hívő plüssfetisisztáknak (mint például jómagam) kreáltak valami szépet.
Ha emlékeztek, a Birodalom Visszavág elején Luke Skywalker életét az mentette meg a fagyhaláltól, hogy egy idegen hátasállat, egy tauntaun "belsejébe" dugták melegedni. Nos, elkészült eme "szép" jelenet plüss változata, ahol a kipurcant tauntaunból szabadon kiszedegethetjük és visszatuszkolhatjuk az autentikusan kékre fagyott Luke-ot.

A fenti kreálmány még csak bemutató, ár nélkül, ha sorozatban is gyártásra kerül, a MyPaperCrane oldalán lehet majd rábukkanni.

Másik tauntaunos csodánk pedig a ThinkGeek áprilisi tréfája volt anno. A kissé morbid / súlyosan zseniális (a kívánt részt vágd ki a monitorodból és küldd be címünkre) ötlet lényege, hogy a tauntaun valódi hálózsákként szolgál, a lény hasába alvásra ítélt csemeténket bújtathatjuk bele.

Mire kiderült, hogy csak április elseje tiszteletére készült lököttségről van szó, a dizájn elterjedt a neten és emberhegyek ugrottak rá, rendelési opciót keresve. Nem csoda, hiszen a modell őrültsége valóban aprólékos fanatizmussal párosul - elég csak a hátizsák belső oldalára pingált tauntaun-belekre, vagy a világító fénykard-zippzárra gondolni...

Nos, az OhGizmo! postja szerint a ThinkGeek annyira meghatódott a hatalmas érdeklődéstől, hogy megpróbál gyártót szerezni a tauntaun-zsáknak. Meglátjuk, mi lesz belőle.

2009. május 28., csütörtök

Teljesen értelmetlen örökmozgó gif

Az alábbi gif animáció láttán az egyik klasszikus Laár Pour L'art jelenet jutott eszembe, amikor egy diavetítés kellős közepén az "előadó" az egyik képhez a következő kommentárt fűzi: "Ez a gyerek meg nem normális."

Nos, az alábbi gif animáció semmilyen értelmes kütyüvel, csodás újdonsággal nem gazdagítja mélyen twistelt olvasóinkat, de annyira értelmetlen, és legalább annyira "bigyó", hogy pár perces szünet erejéig megosztjuk. A teljes élményhez katt a képre, öt perc múlva pedig kérjünk Xanaxot.

A forrás ismeretlen, tonna helyen fent van, gondoltuk, ne csak nekünk jojózzanak a szemeink...

Pac-Man x New Era




Ezekkel a sapkákkal bizonyára sikerül kivívni a gengszterrepper-nörd haverok elismerését :)

2009. május 27., szerda

Q-Sound, a napelemes fejhallgató

Az alábbi ötletes fejhallgató ugyan csak koncepció, de a megvalósítható fajtából. Shepeleff Stephen, az ötletgazda úgy alkotta meg az eszközt, hogy azt egy esetlegesen érdeklődő gyártó minden probléma nélkül meg is valósíthassa. A vezeték nélküli fejhallgató Bluetooth segítségével kapcsolódik a lejátszóhoz, a működéséhez szükséges energiát pedig a nap szolgáltatja.

A füles belsejében bújik meg a két Lítium-Ion akku, amelyeket a fejpánton található napcellák töltenek. Persze a szakik megkérdezhetik, hogy hajlíthatók a napkollektorok, de ma már ez sem gond, a szilikon alapú bevonattal ellátott hajlékony technológia már létező módszer.

Egy feltöltéssel a tervező kicsit több, mint két és fél órára saccolja az üzemidőt. Ha pedig esetleg mégiscsak esős, borús időben támad kedvünk zenei aláfestés mellett mászkálni, és hiába énekeljük a "süss fel nap"-ot, még mindig ott a biztonsági jack-jack kábel...


Mivel a füles csak "minta", ezért ára sincs egyelőre, mi az ecofriend.org-on leltünk rá.

WC papír nyaklánc

Ez a medál a szemenköpése a cukiságoknak és az édibédi gyöngyöknek... tehát tetszik.


Persze arról fogalmam sincs, hova hordanám... 35 dollár az Etsyn, tehát ez is kézzel készült.

Lego x Frank Lloyd Wright



Frank Lloyd Wright halálának 50. évfordulójáról emlékezett meg a Lego ezzel a két dobozzal, melyből az építész két legismertebb művét állíthatod össze: A new yorki Guggenheim Múzeumot és a Falling Water House-t.
Az Architecture sorozat többi darabját itt nézheted meg.

2009. május 26., kedd

Swarovski kristállyal kirakott Lips mikrofon

Azt még megértem, ha valaki nem színpadra áll ki zenélni, hanem gitáros, zenekaros, éneklős partijátékok szintjén marad.
Azt is megértem, ha egyes "igazi" énekesnők viszont már annyira übercsodálatosak akarnak lenni a színpadon, hogy csakis gyémántokkal és kristályokkal kirakott mikrofonokba hajlandók beleeregetni csodás hangjukat.
Na de ez...

Az "éneklős gitárhiró klón", tehát az Xbox360-ra kiadott Lips kelléktára gazdagodik egy hűdenagyon limitált mikrofonnal. Ezt az összvissz 100 darabos kollekciót valódi énekesnők valódi csilivili divattervezői, jelesül a Crystal Roc dizájnerei alakítottak át csilivili "Xillion Rose" típusú Swarovski kristállyal, szám szerint ezer darab ilyen csilivili kristály van mindegyik csilivili mikrofonon.

Ugye, milyen szép? És csak 680 dollár. Ha a válság által nem értintett családok kislányai szépen és kitartóan nyafognak, apu-anyu csak megveszi nekik, hogy a csilivili csajszis Lips partijukon ilyen csilivili mikrofonba nyökörészhessék bele a csilivili nagyszobában, hogy "hit me baby one more time".

(yes, I should hit her)

Ms Pac-Man topán

Erre nem lehet mondani, hogy cipő, ez egy topán. A Pac-Man cipő, az ilyen. A topán, az meg ilyen:


Ez a topán kézzel készült, és az Etsyn, a kézművesek digitális Mekkájában lehet megkapni ezt is. Azaz csak lehetett megkapni, mert már elfogyott, így már az árat sem tudom. Mivel szerepel az adatlapon, hogy 39-es méret, az a gyanúm, hogy ez az egy méret készült. Hátha megjön a kedve az eladónak, és gyárt még egy párat...

2009. május 25., hétfő

iRock Mini: a legkisebb gitárerősítő

Cipeltetek már gitárerősítőt? Ha még nem, el kell, hogy áruljam: a kezdő zenészek itt döntik el, hogy mégis inkább dorombon, szájharmonikán játszanak, esetleg énekesek lesznek. Az Ashley International tervezői bizonyára szintén túl vannak már pár Orange vagy ENGL láda ki-be pakolásán, mivel elhatározták, ez így nem mehet tovább.
Fejlesztésük az iRock Mini nevet kapta, és amint látjuk, egy pár centis kütyüről van szó, amelyet közvetlenül a gitár jack aljzatába dughatunk be.


A tenyérnyi apróságon a hangerő tekerentyűn kívül még egy apró torzító is helyet kapott, így miniben metálkodhatunk is, ráadásul rácsatlakoztathatjuk mp3 lejátszónkat is, hogy együtt jammelhessünk kedvenc felvételeinkkel.
Az iRock Mini 24,95 dollárért lehet a miénk a gyártó oldalán keresztül, ahol még egy kis demonstrációs filmecskét is megnézhetünk. Természetesen a Slipknot hangzását és hangerejét ne várjuk (nekem a Man In Black egyik fegyvere, a Zajos Tücsök ugrott be), de gyakorláshoz és "csajmágnesnek" biztos megteszi.

Monaux



Korábban feltűnt, hogy egyik kedvenc illusztrátorom (ausztrál, de azt hiszem francia származású) időnként magyar szavakat használ a rajzaiban. Mostanában újra ránéztem a portfóliojára és újabb két magyar szöveges rajzot találtam, amit már nem hagyhattam annyiban, írtam neki és megkérdeztem udvariasan, hogy esetleg magyar barátnője van-e :))

Ő meg jó arc volt és válaszolt:
"Yes I do! You are the first person to guess that, actually. Good work, you!"

Nézzétek meg a munkáit, nagyon jók. Oldszkúl tetkó stílus keveredik képregénnyel, megfűszerezve egy kis szecesszióval és typoval. :)

2009. május 24., vasárnap

05.25: Törülköző Nap és Geek Pride Day!

Ne feledjétek! Május 25. ugyan idén hétfőre esik, de ez a hétfő mégsem csak a szürke munkahét első és egyben legborzasztóbb napja lesz. Két nagyszerű emlék- és ünnepnapot ajánlok minden Gépségszalonnázó figyelmébe.

Az első, amit május 25-én ünneplünk, nem más, mint a...

A Törülköző Napot Douglas Adams, a 2001-ben elhunyt sci-fi író emlékére rendezik meg világszerte a műveit és hagyatékát tisztelők. Ilyenkor az ünneplő egy törülközőt cipel magával egész nap, bárhová is megy, hogy mindenki jól láthassa, neki van, ő mindenre felkészült... Hogy miért pont törülközővel ünneplünk egy néhai írót? Aki nem olvasta a kultikus Galaxis Útikalauz Stopposoknak című könyvet (és folytatásait), az egyrészt azonnal zarándokoljon el egy könyvesboltba, másrészt, az író portréja után olvassa el a magyarázatul szolgáló pár soros idézetet a könyvből.

Douglas Adams

„Törülköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, míg átugrándozunk a Jaglan-Béta hideg holdjain; heverhetünk rajta, míg a Santagrinus-V ragyogó, márványhomokos tengerpartjain szívjuk a sűrű tengeri levegőt; felvitorlázhatjuk vele minitutajunkat, míg lefelé sodródunk a lassú, lomha Moth folyón; takarózhatunk vele, miközben Kakrafoon sivatagainak vörös csillagai ragyognak ránk; megnedvesíthetjük és fegyverként használhatjuk kézitusában; fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket, vagy hogy elkerüljük a Traal bolygó Mohó Poloskapattintó Fenevadjának pillantását (észvesztően ostoba állat, azt hiszi, ha te nem látod őt, ő sem lát téged – annyi esze van mint egy cipőtalpnak, de nagyon-nagyon mohó); veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörölközhetünk, ha még elég tiszta hozzá. Másrészt, és ez a fontosabb, a törülközőnek roppant pszichológiai jelentősége van. Miért, miért nem, ha a strag (strag: nem stoppos) észreveszi, hogy a stopposnak van törülközője, azonnal föltételezi, hogy fogkeféje, arctörlője, szappana, doboz kétszersültje, kulacsa, iránytűje, kötélgombolyagja, szúnyogriasztója, esőkabátja, űrruhája stb. is van. Sőt a strag boldogan odakölcsönzi a stopposnak a felsoroltak vagy egy tucat egyéb tétel bármelyikét, melyet a stoppos véletlenül „elvesztett”. A strag úgy gondolkodik, hogy aki széltében-hosszában bejárja stoppolva a galaxist, nomádul és csövezve él, hihetetlen nehézségekkel néz farkasszemet, és győz, és még azt is tudja, hogy hol a törülközője – az igazán olyan valaki, akit komolyan kell venni. Innen ered a kifejezés, mely a stoppos szlengbe is átkerült már: Hej, helltél már azzal a klufi Ford Prefecttel? Az aztán a sahár, mindig tudja, hol a törülközője! (Hellni: megismerkedni, beszélgetni, találkozni, lefeküdni valakivel; klufi: nagyszerű, belevaló fickó; sahár: igazán nagyszerű, belevaló fickó.)”


Május huszonötödik napja egy másik fura ünnepről is nevezetes, ez pedig a


Ez az "ünnep" Spanyolországból származik, ahol 2006-ban ünnepelték először, annak emlékére, hogy május 25-én mutatták be a klasszikus Csillagok Háborúja (Star Wars) sorozat első darabját, az Új Reményt, 1977-ben. A spanyolul "día del orgullo friki" névre hallgató nap híre 2008-ra ért át a Nagy Vízen az amerikai kontinensre, és szép lassan terjed szerteszét a világon. Ilyenkor minden geek vagy nerd azt ünnepli, hogy az, ami. Ez a két kifejezés olyan egyént takar, aki műszaki területeken, gyakran számítástechnikában igen jártas, de sokszor ennek "ellentételezéseként" szociálisan kevéssé illik be az átlagba. Geeknek neveznek mindenféle "tipikus rendszergazda kinézetű" figurát, de olyanokat is, akik megszállott sci-fi rajongók, vagy épp kütyüfanok.

Szóval, hétfő reggel fel a törülközőkkel! E sorok írója brutális metálviking sziluettjén például egy barna, plüssmacival ékesített darabot vet át hanyagul.
42!

Kosmodrom 3000 x Nike


Pawel Kozlowski aka Swanski, lengyel designer, a Turbokolor ruhabrand atyja a Nike-val karöltve adta ki ezt a limitált példányszámú (20db!) széldzsekit, nemrég megnyílt kiállítása alkalmából. Ha nem lenne ilyen drága (549PLN=35e Ft), már venném is meg.
Ha tetszik a stílusa, nézz szét a Turbokolor store-ban.

Notable, a hajtogatható notebook asztalka

Az ötletes nevű Notable (no-table, tehát nem asztal, de benne van a notebook szó kezdete is, a notable így egyben pedig elismerésre méltót is jelent) egy olyan kis asztalka, amelyre felrögzíthetjük kedvenc laptopunkat, majd a több helyen, többfelé hajlítható lábak segítségével úgy hajtogatjuk és irányítjuk, ahogy csak kedvenc pozíciónk kívánja.

Nincs többé zsibbasztó könyöklés és egy kezes gépelés a kanapén, de még a futógépen, vagy kedvenc jóga-ászanánk közepette sem kell lemondanunk a kockulásról.

Alumíniumból készül, és 10-től 17 inches notebookokat lehet rábiggyeszteni. A brazil gyártó oldalán árat nem találtunk, még több képet és (portugál nyelvű) leírást viszont de.

2009. május 23., szombat

Boom Blox Bash Party - Steven Spielberg játéka!

Sokan gondolják, ha valaki filmekben jó, akkor a szórakoztatás más szegmenseiben is érdemes lehet garázdálkodnia. Steven Spielberg nevét gondolom csak annak kell magyarázni, aki az elmúlt pár évtizedet egy másik galaxisban töltötte, mindenesetre jó pár csúcsmozi után rájött, hogy a Wii játékkonzol bizony jó dolog.

A Bloom Blox Bash Party (mondjátok ki gyorsan, sokszor egymás után) ráadásul már a második játéka a mesternek, az első szimplán Bloom Blox néven jött ki, és viszonylag jó kritikákat kapott. Alant egy videó róla:

Az Electronic Arts által kiadott ügyességi játék lényege igen egyszerű. Kedves kis élő kockák és téglák, Jenga-feeling, robbanó tornyok, nyiffegő ojjektumok. Igazából csak azt nem értem, ebben hol és mit csinált Spielberg. A napokben megjelenő második rész nagyjából ugyanezt hozza, csak még színesebben, még nyiffegősebben, és még robbanósabban, kábé így:

Na jó, két tipp, hogy mitől is jó, ha Spielberg játékfejlesztésben vesz részt.
Egyrészt a Wii szerény grafikai képességéhez képest tényleg nagyon szép és letaglózó a látvány.
Másrészt meg SPIELberg. Értitek...

2009. május 22., péntek

Innovatív Instrumentumok #2 - Squidolin, az elektromos hegedű játszani tanít

Ez a furcsa kinézetű "műhegedű" első látásra játék is lehetne, pedig nem az. A tintahalra emlékeztető alakja miatt Squidolin névre keresztelt instrumentum egy elektromos hangszer és oktatóeszköz egyben.

A Carlos R. Mendez által megálmodott hangszer egyrészt erősítőre kötve tökéletes elektromos hegedű-hangzást állít elő, és állítólag a játék technikája, érzete is megegyezik egy hagyományos hegedűével.

A hangszer lényege azonban az, hogy újfajta segítséget nyújt a hegedülni tanulóknak. Nem, nem arra gondolok, hogy elektromos hangszer lévén lehalkítható, vagy fülhallgatóval is használható - ennek inkább a szomszédok örülhetnek. A Squidolint azonban egy egyszerű tévére kötve videós tananyagokat kapunk, melyekből elsajátíthatjuk a hangszer kezelésének alapjait, de akár együtt is játszhatunk az oktatófilmekkel. Pazar ötlet, bár arról nem szól a fáma, hogy ez csupán okos koncepció, vagy valóban működőképes, megvásárolható változat. Elvben technikai akadálya nem lenne, így az utóbbiban reménykedünk. Addig íme, a kissé szűkszavú Squidolin honlap.

2009. május 21., csütörtök

Legyen Ön is elegáns..


.. ezzel a Cocobolo fából készült, 8 gigás pendrive-val. Állítólag tud valami titkosítást is, amihez én nem értek és különösebben igényem sincs rá, de valakinek szempont lehet vásárlásnál.
Etsy shop - $59.

Zenélő gitár hátizsák mp3 lejátszókhoz

A Forzieri kínálatában lehet megtalálni ezt a furcsa hátizsákot, amely akkor hasznos, ha sétafika közben sem szeretnél megválni a gitár formájától és hangjától sem. 398 dollár... Bagatell.

A hátizsák marhabőrből készült, és a cserzése során a színe a lakkozott fához vált hasonlatossá, így adja át az "én bizony spanyolgitár vagyok" érzetet (igaz, a vállnál meghajló nyak némelyest rombolja az illúziót). A hangot pedig úgy kapjuk a látványhoz, hogy egy belső zsebben elhelyezendő mp3 lejátszó csatlakoztatható egy hangszóróhoz, mely a "műgitár" középső hangrésében bújik meg. Csodálatos érzés lehet úgy mászkálni a városban, hogy hátunkon, egy műgitárból szól (hátrafelé, mindenki másnak) a zene - főleg, ha valaki képes tüctüc technóval meggyalázni az összhatást.

Ja, majd' elfelejtettem: dolgokat is lehet bele pakolni... ;-)

2009. május 20., szerda

5 tipp a részeg telefonhívások és mailek ellen

Biztos volt már, hogy késő éjjel megcsörrent a telefonunk, és valamilyen barátunk, rokonunk, ismerősünk (vagy esetleg egy tök ismeretlen létforma) kezdett el beszélni hozzánk, alkoholszármazékoktól feltüzelve, és csak mondta, mondta... Ez idáig lehet mókás vagy bosszantó (én például nosztalgikusan emlékszem vissza egy majd' fél éves drunk dial sorozatra), de ha valaki gyakran áll a "másik oldalon", és sokszor kapja magát azon, hogy előző éjjel ő telefonálgatott gagyorászva, akkor bizony elkél a segítség. Nem is beszélve az e-mailekről, amik kedves, írásos nyomot is hagynak megbillent kémiai egyensúlyunkról... Íme, öt "szoftveres kütyü", ami segít elkerülni a kínos helyzeteket.

Először íme, a Google egyik találmánya, a Mail Goggles, amely az "alkoholveszélyesebb időpontokban", például péntek és szombat estéken csak matematikai feladványok megoldása után engedi megnyomni a "send" gombot.


A Designated Dialer egy olyan iPhone alkalmazás, melyet akkor kell bekapcsolnunk, amikor elindulunk egy kellemes ivótúrára. Ilyenkor letiltja az általunk előre meghatározott telefonszámokat, és csak azt hívhatjuk fel, akit előzetesen erősnek ítéltettünk lelkileg, hogy fogadja bugyborékolásunkat. 99 centért már tölthetjük is az Apple boltjából.


Az alábbi kedves alkalmazás szintén Google-gyermek, az Undo Send - az e-mail elküldése után pár másodpercig a levél még "függőben" marad, ez alatt átgondolhatjuk, valóban el akartuk-e küldeni, és valóban így... Ha nem, gyorsan rákattintunk az "atyaúristendehogy" gombra, és megkönnyebbülten kifújhatjuk a bódító levegőt.


Szintén az Apps könyvtárból töltögethető az iDrunk Dialer, amely a fentebb említett iPhone alkalmazás szofisztikáltabb változata. Itt nem letiltunk, ellenkezőleg: engedélyezünk. Így az alkalmazás elindulásakor csak azokat hívhatjuk, akit többszöri átgondolás után is drunk dial kompatibilisnek gondoltunk.


Az ötödik tipp angolul tudó drunk dialereknek hasznos, és amolyan "elrettentő példa" típusú kezelésként ajánljuk. A TextsFromLastNight weboldalra mindenki beküldhet olyan sms-eket és üzeneteket, melyet részegektől kapott, ezek szépen felkerülnek az oldalra, és mindenki által olvashatók lesznek. "Úristen, ezek milyen gázok" - gondoljuk majd ezek olvastán, és legközelebb bölcsen otthon hagyjuk a telefonunkat (vagy megállunk szalonspiccnél).


Már csak az a kérdés, hogy vajon tényleg be akartam postolni ezt a cikket? (Hukk...) :-)

2009. május 19., kedd

Bréking: Ozzy Osbourne a Samsung Jack mobil arca

Bizony, a jó öreg Ozzy papa egyre furább dolgokhoz adja a nevét. Az még hagyján, hogy a World of Warcraft új kiegészítőjét, a Wrath of the Lich King add-ont reklámozta (lásd ezt a kedves videót, ahol azért még némelyest önmagát, az őrült metal-legendát hozza)...


Na de az alábbi Samsung Jack reklámhoz már minden igazhitű rockernek feltétlenül ajánlatos előre leszedálnia magát. Az Ozzy-valóságshow elemeit felhasználó, technológia iránt immunis, furán totyogó karakter velem biztosan nem szeretteti meg a Windows-os okostelefont... :-(

Innovatív Instrumentumok #1 - UFO dobpad koncepció

Ez vajon mi lehet? UFO? És mi ez a nyolcvanas éveket idézően lézerszínű kézlenyomat?
Nos, sem azonosítatlan repülő tárgy, sem pedig kézdizájnoló műpárna, hanem egy dobpad koncepciója, melyet egy Petr Kubík nevű tervező alkotott. Alapvetően egy többfunkciós szórakoztató eszközről van szó, mely különböző dob- illetve ütőhangszer-hangokat ad ki attól függően, hol tappogunk rá, de a teljes felülete érintésérzékeny, és a legutolsó ütéseink tenyérnyoma is rajta marad. A szürreális színű nyomok aztán szép lassan halványulnak el, helyet adva az újabbaknak.
A pad egyébként még mindenféle beállításokra lehetőséget ad(na, hiszen csak koncepció egyelőre), ezeket is az érintőfelületen lehet bigyózgatni.
"Dokkolóra" helyezve pedig tölt és még az időt is mutatja. Hahh, hová lett az állatbőrös, üreges fás tamtamdobok varázsa?

2009. május 18., hétfő

Bútorok az Alfa Holdbázisról


Nem tudom, hányan emlékeznek még az ős-klasszikus sorozatra, de bennem nagyon mély nyomot hagyott. Főleg a csápos rész, a tepsin sütött emberekkel (gyengébb idegzetűek kerüljék) és a díszlet. Ez utóbbit sikerült néhány fanatikusnak összegyűjtenie egy oldalra, egész konkrétan a sorozattal foglalkozó rajongói site egy szegletébe. Ha szereted a 70-es évek retrofuturizmusát, mindenképpen nézd meg, az egyébként igen ronda és nehezen kezelhető oldalt.

2009. május 17., vasárnap

Tweet from Glennz


Twitter fanatikusoknak kötelező viselet. $19.95.

2009. május 16., szombat

Design hotel Mexikóból





Hotel La Purificadora: 2+2 emelet, 26 szoba, mindez a szokásos kiegészítőkkel (étterem, medence, borospince, könyvtár, tárgyalóterem, szauna, stb), hihetetlen jóízléssel megálmodva.

2009. május 15., péntek

Guitar Hero még jobban lebutítva... DJ Hero

Igen, van ez a jó kis játék, a Guitar Hero (jó kis játék, ha ez alatt egy bulikban vicces partijátékot, és nem gitár- és rockzeneszimulátort keresünk ugyebár). Kijött már jó pár része, és persze versenytársa is (Rock Band), aminek aztán maga a GH sorozat legújabb darabja lett a viszont-versenytársa a dobokkal, énekkel és egyebekkel. Olyan ez, mint egy zenélő szappanopera, amelyben még olyan szörnyedvények is napvilágot láttak, mint a nálunk is bemutatott, édibédi, szívecskés, pink Guitar Hero kontroller lányoknak... És most jön egy újabb, elég durva vadhajtás, ez itt, ni:


Igen, ez az. Tényleg. DJ Hero. Állítólag ilyen lesz az új periféria, amikor már a műgitárok mögül a zene is eltűnik, és műanyaggá válik. Hallgathatjuk majd a Scootert meg a többi embertelen tüctücöt, és rángathatjuk, nyomogathatjuk a mű-lemezjátszót. A "szerkesztőségben" egy emberként zokogunk, és reménykedünk, hogy ez csak átverés. A Geekologie híre mindenesetre kissé ködös...

2009. május 14., csütörtök

Pilotfish Ondo: a zeneszerkesztő mobiltelefon

A Pilotfish koncepciója a zenemobilok új generációját próbálja elképzelni. Igaz, ha kézzel fogható modellé válna az Ondo, Magyarországon óvatos névváltásra lenne szükség, de ennél sokkal fontosabb az általa felvázolt, "a zene összeköt" szlogennel leírható működési elv.

A fenti ábrán látható módon, az egyébként is futurisztikus kinézetű telefon egyik elemét eltávolíthatjuk, és hangszereinkre rögzíthetjük, itt például egy gitárra klipszelve látható:

Egyfajta konferenciabeszélgetés segítségével egyszerre több ismerősünk is becsatlakozhat valamilyen hangszeren, és egyszerre zenélhetünk, melyet a telefon természetesen végig rögzít. Ezek után az alkatrészt visszahelyezve már a telefonon végezhetjük el az átalakításokat, mégpedig egyszerű mozdulatokkal: A középen rugalmas érzékelővel ellátott készüléket hajlítgatva, forgatva adhatunk hangkeverési utasításokat az imént felvett remekművel kapcsolatban.

Ha megvan a mix, nincs más dolgunk, mint egy sima jack csatlakozó segítségével erősítőhöz vagy hangszórókhoz kapcsolni a telefont, amiről egyfajta speciális médialejátszóként el is indíthatjuk a zenénket, melyet még lejátszás közben is módosítgathatunk, a DJ-scratcheléshez hasonló módon, melyet a telefon tárcsás vezérlőjével irányíthatunk.

Persze koncepció ez is, fizikai valóságában nem létezik sem a működő készülék, sem a felvevő és editáló rendszer, mindenesetre tény, hogy az ehhez hasonló koncepciók adják majd a lökést a mobil eszközök következő generációihoz - ne feledjük, az iPhone vagy a Blackberry is csupán koncepció volt egykor... Befejezésül egy promo-videó az elképzelt működésről: