A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2009. április 30., csütörtök

"Bogaras" egerek

Mondd, kívántad már valaha, hogy olyan egered legyen, amiben egy skorpió vagy tarantellapók van? Ha válaszod igen, akkor beteg vagy, de az álmod most valóra vált:


Kb 17 dollárért kaphatók Japánban ezek a kedves kis egerek. A kéttagú kollekció egyébként Animalia névre hallgat, stílusosan.

Romantikus koponyás párnahuzat...


...a csontvázakért rajongó pároknak, a tokidokitól. 29 dollár.

2009. április 29., szerda

"Kösz, Wikipedia"-póló


Őszinte póló diplomázóknak, frissdiplomásoknak. 19 dollár.

Swarovski karperecbe rejtett óra

A D:Light alapállásban egy karperec, amit 171 kristállyal díszítettek a Swarovski műhelyében. Ám egy gombnyomásra felvillannak a kristályok alá rejtett ledek, megmutatva a pontos időt, tehát nem csak villantásra alkalmas, hanem óraként is funkcionál.


Én általában csak rácsodálkozom a Swarovskis kütyükre, de túlzottan nem tudnak lehengerelni, ez viszont egészen megfogott. Mármint az ezüstszínű, azaz a rozsdamentes acélból készült verzió. Van ugyanis aranyban is, ez már nem annyira az én világom:


Az arany 1700 dollár, az ezüstszínű pedig 1500 dollárba kerül a Swarovskinál... Lehet, hogy azért várok még vele egy kicsit.

2009. április 28., kedd

Mobiltartó + kesztyű combo Karl Lagerfeldtől


A 2009-es őszi kollekciójában mutatta be Karl Lagerfeld ezt a darabot, amit elsőre nem is tudom, hogy definiáljak. De egy szűk, ujjatlan bőr kesztyűnek tűnik, amire két pántot applikáltak, ezek közé lehet illeszteni a telefont.

Gonosz kérdésem: mi történik, ha felemeled a kezedet, hogy integess mondjuk a rajongóidnak?

Cipzár füles

A Y.I fülhallgató koncepció Ji Woong ötlete, és az a lényege, hogy amikor el akarjuk tenni a fülhallgatót, akkor felhúzzuk a cipzárt, amikor pedig használni akarjuk, akkor lehúzzuk annyira, amennyire szükséges.



Ez így még nagy alapvető problémákat nem old meg, hiszen ettől még ugyanúgy összegabalyodhat a madzag a táskánkban, és a legtöbb fülhallgatón van olyan kis bigyó, amivel összefoghatjuk a két szárat. Viszont a látvány tényleg rendben van, plusz a hangerőszabályzó is dob az ötleten:


A szürke hengert jobbra-balra forgatva állíthatjuk a hangerőt, az alsó "hold" gombot benyomva pedig elkerülhetjük, hogy véletlenül elcsússzon a hangerő, mikor mozgunk.

Josh Keyes


Kortárs művészkedjünk egy kicsit! Kihagynám a hosszú ömlengést, hogy milyen jól kitalálta ezt a "környezetismeret könyv illusztráció" stílust, milyen szép a technikája, és főleg, hogy milyen fontos festményeinek mondanivalója. Ez valószínűleg mindenkinek azonnal leesik.
A hivatalos oldalán mindent megtalálsz a művészről és munkáiról, de ha csak egy gyors válogatást szeretnél látni a munkáiból, mert nincs sok időd, akkor ide kattints!

2009. április 27., hétfő

Lamborghini rendőrautó


A Lamborghini gyár adományozta ezt a Gallardo LP560-4 Polizia-t az olasz rendőrségnek. 560 lóerős, telipakolva mindenféle tech cuccokkal (GPS, videós követőrendszer, meg a szokásos rendőrségi izék).

Hello Kitty piák

Ezek a Hello Kittyk felnőtteknek valók:






De ami az über-muhaha: Hello Kitty sör

2009. április 26., vasárnap

Beckham Aurája

David Beckham Motorolát reklámoz, nem az első alkalommal. Ezúttal a méregdrága modell, a Motorola Aura a szerencsés. De a félmeztelen felsőtest most sem maradhat el, bár ez csak fél-felsőtest most, mert a másik odalát terminátorosra faragták:



Van promo video is:



Azt mondják, a Motorola szerint az Aura a tökéletes formaterv és a belső szépség szinonímája - akárcsak David Beckham.

Ám egyesek szerint azért van szüksége a kampányra a tavaly októberben piacra dobott készüléknek, mert nem fogy elég jól. A kampány április végén indul Európában.

Folignoi templom (Massimiliano and Doriana Fuksas)


Igen, nem tévedés, ez bizony egy templom. Érdekes élmény lehet bemenni egy ilyen épületbe, de templomként szerintem bukás. Persze a zsűri megmagyarázta, hogy az újjászületést szimbolizálja, de őszintén szólva el nem tudnék kepzelni ebben egy istentiszteletet (én már csak ilyen kocka vagyok).
Persze attól is függ, melyik istenről van szó. Techno Allahhoz például passzolhat, de előbb fel kellene szórni a padlót egy kis sivatagi homokkal.

(Érdemes megnézni a képeket a link mögött, mert tényleg nagyon szépek!)

2009. április 25., szombat

Bűvöskocka só és borsszóró


Ez a sokszázadik bűvöskocka formájú használati tárgy, ezúttal a konyhából. Túl sok szót nem is érdemel.

2009. április 24., péntek

Twitter alkalmazás lógósoknak

Olyan szerencsétlen elvetemült dolgozóknak való a Spreadtweet, akik mögött sokat cirkál a főnök munkaidőben nem átallanak twittelni. Ez a kis cucc átalakítja a tweeteket, hogy úgy nézzen ki, mintha éppen bőszen dolgoznál egy Excel fáljban.


A garantált lebukásmentesség érdekében három skin közül választhatsz annak megfelelően, hogy milyen munkafüzetben dolgozol általában: 2003, 2007, and OSX.

A fejlesztő egyébként vicces arc lehet, ha ilyet leír az alkalmazással kapcsolatban:

"Is this legal?

I dunno. Probably not.
Just to be on the safe side, downloading this software means
you absolve me of any and all responsibility.
Plus if I go to jail, you'll bring me cookies and beer.
And now you can't say I didn't warn you."

100% Chocolate Cafe



(Korábban már találkoztam ezzel a csomagolással, de most már tényleg be kell posztolnom.)
Hihetetlen, hogy mennyire ki van találva ez a dizájn. Szívem szerint vásárolnék belőlük egy kartonnal és szépen beraknám a vitrinbe az egész sorozatot. Gyönyör!
Érdemes szétnézni a gyártó, Meiji oldalán, mert vannak ott még igazán szép és finom dolgok.

2009. április 23., csütörtök

Zoknik nemnormálisoknak


Ezek a legbetegebb zoknik, amiket valaha láttam. Kedvencem a cigis, beles, famintás és a húsos.

Variációk Matrioskára

Matrioska babából létezik jópár fajta, nesztek, itt van pár ideillő:


Super Mario és csapata kicsit Gombóc Artúr lett.


A Star Wars kollekcióból nagy érdekességet tudhatunk meg: Darth Vaderben is ott lapul legmélyen két igaz Jedi lovag is.


Art Lebedevék a tárolókapacitás mértékegységeit teszik helyre a fejekben. Egyeseknek szükségük is lehet rá...


Ha a sima fekete vagy fehér dizájn túl unalmas lenne a bitek és bájtok iránt, hölgyekkel kelthető fel az érdeklődés.

2009. április 22., szerda

Obama pendrive patriótáknak

"Hivatalos" Obama-ereklyeként szerepel ez az új, exkluzív USB meghajtó. Az Active Media Products által gyártott 2 gigabájtos pendrive frontján Obama-hologram mosolyog, és még vízálló is (mármint a kütyü, és nem Obama).


Ha még nem dobbanna meg bennünk a Nagy Amerikai Szív, akkor most meg fog. Előre installálva jár ugyanis a kis ketyeréhez Obama elnöki beavatási beszéde, és legelső Fehér Házi monológja is, összesen majd' egy órányi terjedelemben, plusz egy hivatalos fotó, és még több beszéd szövege pdf formátumban.


Bátrak és patriotikus amerikaiak kattintsanak, 10 dollár környékén itt megvásárolható. Gyártók figyelmébe: NEM, szerintünk sem jó ötlet magyar politikusos változat elkészítésébe fogni. Előre is köszönjük.

Faceless


Arcátlan karóra Japánból. Az elkövető neve Hironao Tsuboi.

Tetris bútor

Tulajdonképpen ősalap ötlet, hogy ha általában a bútorkollekcióknál saját magunk válogathatjuk össze az elemeket, amik a lakásunkba illenek, akkor miért ne állhatnának ezek a bizonyos elemek tetriskockákból?

Két brazil dizájner, Diego Silvérió és Helder Filipov alkották meg ezt a lenti sorozatot.


Sajna arról sehol nincs szó, hogy meg lehetne rendelni, úgyhogy valószínűleg koncepciók.


Nem csak nappaliba vagy hálószobába szánják ezt a bútort, a konyha is szóba jöhet:


Valószínűleg nagyon babaház hatása lenne, ha egy egész lakást ilyen bútorral pakolnának tele, de egy gyerekszobát például simán el tudnék képzelni teljesen ilyen berendezéssel.

2009. április 21., kedd

Párnák zenészeknek


Végre itt egy tényleg eltalált párna-kollekció! Különböző méretekben kapható, a legkisebb 34 euroba kerül.

Bicska csajoknak - reloaded

A Victorinox Swiss Army Classic Edelweiss zsebkés nem annyira kifinomult, mint a rikító pink színű bicska lányoknak, amiről írtunk korábban, és amit kifejezetten a női igényekre szabtak, így ellátták többek között körömreszelővel és tükörrel meg parfümpalackkal.


Ebben - tudtommal - nincsenek csajoknak szánt extrák, viszont ez egy eredeti svájci bicska a Victorinoxtól, amire vidám havasi gyopár mintákat pingáltak. (Az Edelweiss szó egyébként is kedves a fülemnek.) Ha nem tetszik a rózsaszín, van zöldben és lilában is. Limitált kiadás, úgyhogy aki rákattant, annak usgyi: 11 dollár az Amazonon.

2009. április 20., hétfő

Hello Kitty elektromos ceruzahegyező és műköröm

Miért is faragnád a ceruzáidat valami sima mezei hegyezővel, ha mindezt megteheted egy igazi elektromos Hello Kitty ceruzafaragóval, potom 100 dollárért?


És ha már van elektromos faragód, attól sem kell félned, hogy letörik a körmöd cerzuahegyezés közben, ezért nyugodtan felrakathatsz magadnak Hello Kitty műkörmöket.


Mindkettő csak japánban kapható, de ha van egy ügyes műkörmösöd, aki nagyon szeret téged, biztosan meg tudod győzni, hogy legalább egy piros masnit fessen a kisujjad sarkába!

Mindkettőt a Gizmodiván lőttem.

2009. április 19., vasárnap

Space Invaders az iPodon


Ha nem csak védeni szeretnéd az iPododat, hanem egy picit villogni is a gyerekkori barátok előtt, akikkel együtt toltátok a Space Invaders-t, akkor neked ajánljuk ezt a tokot. 35 dollár a Griffinnél.

Gyönggyel díszített kábelek

A kábeldzsungel mindenkit zavar. Akinek nagyon az agyára megy, megpróbál tenni ellene valamit: van, aki csatornába, van, aki dobozba dugja.


Egy francia dizájner gondolt egy merészet, és nem eldugta a kábeleket, hanem inkább feldíszítette őket.


Az ötlet jópofa, viszont mivel 250 euróért árulják, simán el tudom képzelni, hogy akik rákattannak az ötletre, többnyire inkább kitalálják, hogyan hozzák össze maguknak, minthogy megvegyék. Jól sejtem?

2009. április 18., szombat

Delete gomb radír

Art. Lebedev Stúdiójából került ki ez a Deletus nevű radír, ami egy Törlés gombra emlékeztet. Nem friss, de én is csak most láttam meg az Szymon Blaszczyk blogján. Tegyük hozzá, hogy a radír formája inkább egy 0 a numerikus billentyűzeten, mert a Del "kocka", de az ötlet attól még hatalmas.


Az egyetlen, amit nem értek, hogy miért nem lett méretarányos. Ekkorában már nem is annyira élethű.



15,38 dollár.

Pac-Man ragtapasz

Remélem, nem unjátok még a retro játékokhoz kapcsolódó cuccokat... mert én nagyon bírom őket, és folyton újakat találok. Itt van például ez a Pac-Man sebtapasz. Nagyon gazdaságosnak azért nem mondanám: kilenc dollár a 15-ös csomag egy helyes kis dobozban, amiben háromféle mintájú ragtapaszt találunk.


Azért a szöveg nem semmi a webshop honlapján: "Sometimes when ya get a lil' scrape you feel like it is GAME OVER. Well, this set of Pac-Man bandages should inspire you to keep rocking towards that high score! 15 sterile strips in 3 patterns in handy collectible tin."

Ami még nagyon tetszett ragtapasz mintában, az a crime scene, do not enter:


Úgy rémlett, van a FormaBontóban is, ahonnan Bullshit gombot rendeltem, de most hirtelen nem találom. De itt pl van négy dollárért.

2009. április 17., péntek

Kazettából mp3


A képlet egyszerű: rádugod a PC-t a Novac MV-CM001U-ra, berakod a Duran Duran kazit, végighallgatod, és már készen is van az mp3.

Tweenbot - segíts az elveszett kis robotnak!

"Úgy fázom és félek, segítsetek Tweenbotnak, a kis robotnak!" - elferdítve lehetne így is mesélni erről a kísérletről, melyet a New York University egyik diákja, Kacie Kinzer indított el. Nézzük is, ki is ez az "elveszett lélek":

Nos, amint látható, ez egy kedves kis "robot"... Egészen pontosan egy papírdoboz-alkatrészekből összerakott robotocska, amelyben tulajdonképpen nincs is sok "robotos", hiszen gyakorlatilag arra képes csupán, hogy egyenesen haladjon előre kis kerekein. Ezt mindenesetre igen bájosan teszi:

Nos, akkor mégis miről van itt szó? Természetesen nem a robotika megreformálása a cél, inkább egy frappáns szociológiai kísérlet. A "robotot" ugyanis készítője lehelyezte egy park egyik szegletében, és útjára indította. A cél pedig az, hogy eljusson a szemközti sarokba, mégpedig úgy, hogy a zászlóján szereplő üzenet hatására a sétáló emberek "igazítsák útba".

Valószínűleg depresszív és antihelper országunkban igen lassan érne célba szegényke az ignoráns népességnek "köszönhetően" (arra pedig gondolni sem merek, hogy mennyi idő alatt rúgná fel egy idegesebb IQ-harcos, vagy vinné el a MÉH-be egy helyi "mindensarkonálltammár". New Yorkban azonban érdekes módon egész jó eredményekkel büszkélkedhet a mosolygó papírdroid...

A kísérlet helyszínéül szolgáló Washington Square Park közel tíz hektáros "labirintusán" ugyanis 42 perc alatt ért át, és ebben összesen 29-en segítettek neki. Tweenbot nevében is köszönjük!

A projektről többet az ötletgazda, Kacie Kinzer weboldala többet is elmesél, zárásként íme, egy videó, melyet rejtett kamerával rögzítettek az eseményről.


Plüss Gameboy

Megint egy lelkes kocka kézművesbe botlottunk, aki az Etsyn árulja a portékáját, ő éppen Gameboyokat varr.


35 dollárt kér el egy darabért (kb 30 centi magas), de ezért cserébe megmondhatod, milyen színű és mintájú legyen.


Ui: a múlt héten is volt plüssünk, akkor Steve Jobs volt az "áldozat".

2009. április 16., csütörtök

Így néz ki a csőd


Phillip Tolledano becsődölt cégek irodáit fotózza.

via spottr

Resident Evil 5 láncfűrész, mint pendrive

Nincs is felüdítőbb, mint egy kis mészárlás - legalábbis sokan gondolják ezt a PC-s játékok szerelmesei, és készítői között. A Doommal kezdődött talán az őrület, de a Resident Evil 5 is kapcsolódik ehhez a "fegyvernek látszó tárgyhoz". Mégpedig annyira, hogy a zombihentelős alkotás díszdobozos változatához egy, a játékban is használatos láncfűrészt mellékeltek, amely egy 2 gigabájtos pendrive-ot rejt.

Sajnos hivatalosan nem kapható külön ez a véres adattároló, és a díszdoboz ára 100 dollár - ám úgy tűnik, többen is szabadulnának tőle, és az eBay-en hirdetik, itt például 22 dollár a kikiáltási ára. Brzmmmgggrrrrrr!