A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2008. december 31., szerda

Guitar Hero kontroller lányoknak


Hogy a csajok is rokkoljanak! Hiánypótló, mondhatom! :)

Ui: BUÉK!

Vérasztal és vérlámpa*


A vérasztal elvileg csak egy koncepció, itt talált rá Dose. Sajna valamiért nem elérhető a tervező, John Nouanesing oldala, ezért többet nem tudunk róla. Eredetileg csak simán "liquid table" néven futott, a roppant találó vérasztal nevet Dose aggatta rá.

Ezek után egyből a "vérlámpa" ugrott be, amint megláttam a "liquid lamp"-et. Ez kapható kereskedelmi forgalomban is Japánban, a Caina dizájnboltban. Van belőle asztali és fali verzió is, az asztalit úgy oldották meg, hogy a "vérfolton" támaszkodik a lámpatest. Vérfióbiások választhatnak fehér színűt is.


És hogy még tovább fokozzuk, van folyadék könyvjelző is:


A fent említett webshopban is beszerezhető, de Dose a Designboom-on is kiszúrta.

*az első koprodukciós posztunk Doséval, jeee!

Space Invaders füles


itt.

2008. december 30., kedd

Napi betevő Hello Kitty

Hello Kitty mobil, Hello Kitty vécédeszka és 25 ezer dolláros Hello Kitty gyémánt nyaklánc. Két napig nem olvasom a feedjeimet, és ilyenek gyűlnek össze.

A legújabb Hello Kitty mobil a Samsung U600 limitált kiadása, ugyanazt tudja, mint a sima U600. A hardcore HK rajongók valószínűleg telesírnak pár zsebkendőt, amiért nem rózsaszín, hanem fehér a készülék, de talán kárpótolja őket a hátoldalon található kép és felirat. Megvásárolható itt vagy itt. (A képet Flickr-ről nyúltam, valaki ezt kapta karácsonyra és körbefotózta.)


A vécédeszka egyébként kicsit túlzás, valójában fürdőszobai szett a cucc: vécédeszka-takaró, vécépapír-tartó és három szőnyeg a csomag tartalma, ami ebben a japán webshopban beszerezhető.


A 25 ezer dolláros nyaklánc a legdrágább tagja annak a kollekciónak, amibe belefutottam, a gyűrű például csak 1950 dollár. A hülyének is megéri.

Kazetta USB Hub


Jóság.

2008. december 29., hétfő

Joystick fogas


Ára egyelőre nincs, de szerintem ilyet bárki készíthet magának, ha van otthon néhány kibelezett joy'.

2008. december 28., vasárnap

2009-es naptár



szép, de nem praktikus (ami persze különösebben nem érdekel) :D

2008. december 27., szombat

2008. december 26., péntek

2008. december 24., szerda

A legjobb apuka


Egyszer majd én is csinálok ilyeneket :))

Itt találtuk. Jó kis oldal ez.

2008. december 23., kedd

Emil Kozak 2008/2009


Kedvenc dán/spanyol/szörfös/gördeszkás dizájnerem ráncfelvarrta a webshopját és kiadta új kollekcióját.
Egy limitált példányszámban megnyomott polóm már van tőle, de kihíztam annyi izmot szedtem fel, hogy már nem áll olyan jól, haha :))

2008. december 21., vasárnap

Pentax K2000 Limited edition


Nagyon durván néz ki.. mint egy stormtrooper. Ajánlott kiegészítők: Sony PSP Ceramic white és Nintendo DS Polar white.

További info itt.

2008. december 20., szombat

Hűtőszekrény iPodhoz


A Gorenje legújabb fejlesztése ez a iPod dock-kal ellátott konyhai csoda. Őszintén szólva, nem igazán értem, miért akarna bárki is zenét hallgatni éppen egy hűtőszekrényen keresztül.

Porsche szánkó


Ipari.

2008. december 18., csütörtök

A Pentawards 2008 győztesei



Nézegessetek gyönyörű csomagolásokat. Van köztük Windows Vista is :)

2008. december 17., szerda

Lego fülbevalók

A gyűrű után ma Lego fülbevalókba futottam bele, kettőbe is.

A feltűnőbb példány virágcsokrokból áll, háromféle színből lehet választani (igen, van rózsaszín virágos is), 8 fontért, itt. (Ezek jóval olcsóbbak, mint a múltkori gyűrűk, ezekben nincs ezüst.)


A másik, "ne veszítsd el a fejed!" jeligére, 5 font, itt.


Források: Shiny Shiny és Popgadget

Mágneses dobócsillag irodai nindzsáknak



Itt megveheted.

Ajándékötletek a Cool Hunting-on



Mindenféle szempontok szerint rendezve. Itt.

(A képen a "F*ck the Rain" elnevezésű esernyő látható.)

2008. december 16., kedd

Rolleiflex



A legendás Rolleiflex-szel készült hangulatos fotók gyűjteménye. Ilyeneket nem készítesz digitálissal :)

2008. december 15., hétfő

Lego gyűrű...

...olyan, amit még hordanék is.

Már korábban is láttam legós gyűrűt, de az valahogy nem jött be annyira.


(Ha valakinek mégis ez dobogtatná meg a szívét, a ShanaLogic webshopban szerezheti be 250 dollárért.)

Most viszont láttam egy olyan kollekciót, amiből kettő nagyon tetszett:



Ez pedig poén:


Edition Mathea az elkövető, mérettől függően 110, 120 és 130 euro lehet az áruk.

Forrás

Martyr



Vicces lámpakoncepció a The Play Coalition nevű brit designstúdiótól.

via DesignBoom

2008. december 14., vasárnap

Visszafelé járó óra

Ideális az olyan emberek átverésére, akik ritkán tévednek be a szobánkba. Pár éve egy hétfő reggel egy ilyen fordított faliórával állított be az irodába Balage. Tombolán nyerte egy buliban, és azonnal beleszerettünk. Néhány hét alatt megszoktuk, és onnantól kezdve a normális órákon esett nehezünkre megállapítani az időt. A futárok rendesen összezavarodtak, akik a mi óránk alapján akarták kitölteni a szállítólevelüket.

Valakinek egyszer annyira megtetszett, hogy megígértem, hogy utánajárok, hol lehet kapni, de akkor nem találtam meg. Most pedig belebotlottam a Bigyóshopban, egy tízesért bárki beszerezheti.

Casa 2 / Eduardo Berlin Razmilic



A fejlett nyugati világhoz képest minden szempontból alsóbbrendű és borzasztóan elmaradott Chilében ilyen egyszerű házakat építenek. Szegényeknek még gipszstukkóra es színes vakolatra sincs pénzük. Sajnáljuk őket együtt.

További képek a Plataforma Arquitectura-n.

2008. december 13., szombat

Volkswagen Polo BlueMotion: Dalí, Magritte



“Absurdly low consumption. The Polo BlueMotion.”

Na, ezzel most szíven találtak.

Forrás.

Frusztrációmentes csomagolás az amazontól


Egy nagyon érdekes kezdeményezés: Környezetvédelmi megfontolásokból, az amazon mellőzi a díszes, agyonműanyagozott csomagolást, helyette egyszerű papírdobozban kapod meg a karácsonyra rendelt kalózhajót. Egyelőre csak néhány játékot és elektronikai cikket rendelhetünk Frustration-Free csomagolásban, de terveik szerint az elkövetkezendő években kiterjesztik majd az összes termékükre ezt a lehetőséget.
És ha már amazon és műanyagok: én annak is örülnék, ha végre elfelejtenék a csomagok tartalmát megkímélni hivatott (műanyag) airbag-eket és helyettük újrafelhasznált papírból készült "védelmi eszközöket" alkalmaznának vagy egyszerűen csak olyan méretű dobozba csomagolnák a könyveket, amiben nincs annyi felesleges szabad hely. Érdekes módon, ezt a hazai könyvdealerem egész jól megoldotta.

Bővebb info itt.

2008. december 12., péntek

Erwin Bauer


Nagyon szép, letisztult munkák és erős tipográfia a szomszédból.
Erwin Bauer KG

2008. december 11., csütörtök

A Greenpeace legújabb kampánya .fr-ban


Annak, aki az elmúlt két évben esetleg egy másik bolygón tartózkodott: Shepard Fairey híres Obama poszterét fake-elik.

Itt.

Le Tourment Vert


Úgy tűnik, szép lassan átalakulunk alkeszbloggá. Sajnos a mai nap termései közül is egy piásüveg dizájnja a nyerő, de ez talán nem is olyan nagy baj (nekem) :D
Ez itt kérem egy hangulatos abszintos üveg és annak doboza, amit az a Turner Duckworth követett el, aki az új Metallica album külleméért is felelős. Érdekes, hogy Grammy-re jelölték a csomagolást, mert annyira azért nem lett jó, szerintem. De ezt csak zárójelben.
Érdemes megnézni a munkáikat, nem kispálya ügyfeleknek nyomják. (Az oldaluk viszont béna flash-es, boá!)

2008. december 10., szerda

Sub Rosa Vodka


Ohh, egy újabb vodka, ráadásul a szívemhez oly' közel álló egyházi stílusban :) Nem vagyok benne biztos, hogy bejönne az ízük (a sáfrány és tárkony inkább a levesbe való), de a csomagolás miatt mindenképpen megvenném, sőt, meg is veszem mindkettőt, ha arra járok :)

2008. december 9., kedd

Colours falióra


Egy Richard Shed nevű fickó tervezte. Egyszerű, praktikus, színes. (és viszonylag régi cucc, de tetszik, ezért megkapjátok :))

2008. december 8., hétfő

Land Rover-teló és Porsche-mobil

Két új autó-mobilról* is olvastam a hétvégén.

A Land Rover a túlélésre játszik, totál strapatelefon: kibírja a nedvességet, ködöt, homokot, meleget, és még azt is, ha 1,6 méterről földhöz vágják, bármilyen szögből. Dizájnra viszont tőlem egyest kapnak, így a kép alapján - jó, tudom, itt valószínűleg nem ez a lényeg.


Kép erről az egy modellről kering eddig a neten, elvileg három telefont fognak kiadni a Sonimmal közösen. Egyelőre kettőnek lehet tudni a nevét: S1 és S2, áruk még ismeretlen.

A Porsche Designs új mobilja viszont, amit a Sagemmel közösen gyártottak, erősen luxus kategória (nem ez az első közös modelljük egyébként). A legdurvább: ujjlenyomat-leolvasó van benne. Ezek mellett már kit is érdekel már az öt megapixeles kamera, a beépített Wi-Fi és GPS, meg a karcálló üveggel borított, 2,8 colos OLED érintőkijelző? Akinek ezt kell, azt a 600 és 800 angol font között ár sem fogja elriasztani a Porsche P'9522 megvásárlásától.

*Fogadjunk, hogy ez a szóvicc még senkinek nem jutott az eszébe...

Környezettudatos vodka



Gyönyörű csomagolásban!

"In the spirit of self-reliance, the distillery converts leftover corncobs and other biomass to create biogas energy for powering the stills and returns distillers grains, a coproduct of distillation, to farms for reuse as feed. And because Prairie is crafted many thousands of miles closer than imported brands, far less petroleum is consumed to bring the vodka to market."

Itt találtuk.

Hétfő reggeli eye candy-k

Hogy jól induljon a hét... :) Nem friss anyag egyik sem, de nem szeretném őket poszt nélkül hagyni.

Sokáig mosolyognom kellett, amikor Balage meg Dodeszh azt beszélték egy-egy okostelefon kapcsán, hogy milyen jól néz ki. Ha egy mobilba bele kell zsúfolni egy teljes QWERTY billentyüzetet, annak szerintem csak valami ormótlan és lapos forma lehet a vége, ami biztosan praktikus, na de hogy szép...?! Pár hete viszont láttam egy olyan okostelefont, aminek a formája még mindig palacsinta, de legalább a színekkel mertek variálni. Nyilván én a bordó-fekete kombóra kattantam rá, de készült belőle fekete-kék is.

Szóval, éljen a Nokia E63! Specifikációk a Nonstop MOBILon.

A másik eye candynél sem a telefon formája a lényeg. Még tavaly tervezett Hornall Anderson csomagolást Dwyne Wade kosárlabdázó tiszteletére kiadott telefonnak, egy korlátozott példányszámban legyártott T-Mobile Sidekick-nek. Egyrészt a háttérképet érdemes szemügyre venni:

Másrészt a hivatalos fotók közül ez mindentvivő:


További képek itt.