A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2008. május 13., kedd

Cherry Queen - Sony Ericsson K660i

Lelkes igennel feleltem Dodeszh kérdésére, miszerint akarok-e mobilt tesztelni.* Akkor már kicsit fanyalogtam, mikor benyögte, hogy rózsaszín az illető, de azért miért is ne. Erre beállít nekem egy gyönyörű mélybordós-lilás telefonnal. Férfiak! ((sóhaj)) Oké, hogy nem tudják, mi a hárs meg a mályva, na de lerózsaszínezni azt, amit a Sony Ericsson "Wine on Black"-nek nevez!

Szóval egy bordó-fekete K660i-t kaparintottam a kezeim közé. (A netes képek csalókák, élőben bordós inkább.) Nem mondható újnak a modell, de engem eddig nem fogott meg, mert ebben a színben még nem láttam. A forma meg a szokásos kocka Sony Ericsson-jelleg, a K810i-ről ismert pici, kerek gombokkal. Utóbbi elemek, plusz a színe miatt folyton a cseresznye jut róla eszembe. Nyilván van a készülékben a külsővel harmonizáló, Amethyst névre hallgató téma, aminek a háttérképe igencsak hajaz a Nokia Prism sorozatának színes üvegszilánkos témáira.

S ha már a belső dizájnelemeknél tartunk: nem tudom, mikor hozta ezt össze a gyártó, de a kedvenc sony ericssonos agyzsibbasztó játékom, a QuadraPop is új ruhát kapott: korábban űrbéli figurákból kellett négy egyformát egymás mellé pakolni, amit most mindenféle vidám tengeri herkentyűkre, medúzákra, kagylókra, rákokra és tengeri csillagokra cseréltek le. (Nem fontos felhívni a figyelmet az ingerküszöböm mélységeire, én is tisztában vagyok vele, hogy lelki szegény vagyok, de legalább boldog, ilyen apróságoktól is.)

Magáról a telefonról még annyit, hogy a 2 megapixeles, ám fixfókuszos kamera mellett van benne (egyebeken kívül) HSDPA, és 55 ezer forint körül láttam a neten. A többi a tesztben a Nonstop Mobilon, itt.

*Jah, már nem vagyok a Mobilnál, de a fiúk megengedték (=kisírtam), hogy teszteljek még néha telefont.