A GÉPSÉGSZALON ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT! Ez a blogspotos felület már nem frissül - az újdonságokért, és a teljesen átemelt régi tartalomért látogasd meg az új oldalt és ha tetszik, mentsd el a kedvenceid közé! AZ ÚJ OLDALRA LÉPÉSHEZ KATTINTS IDE! - GEPSEGSZALON.HU

2007. szeptember 28., péntek

Képrejtvény

A képen elrejtettek egy apró, ám igen meglepő és szokatlan részletet. Aki megtalálja, mi az, fizethet nekem egy sört. :)

Igen, az iPod. Ebbe a Victory Vision motorba iPod csatlakozót építettek, hogy ne teljenek unalmasan a hosszú túrák. A vezérlőgombokat a markolaton, a kormányon helyezték el, hogy két kövér gáz között feljebb lehessen venni a hangerőt, a számok címeit pedig a műszerfalon írja ki a gép. A prémium kiadásban négy hangszórós rendszer van, és rádiót is lehet bele kérni.
Ja, és ki mondta, hogy nem lányos? Van belőle piros is:

Forrás: Chip Chick

2007. szeptember 25., kedd

I need a hero

Ennek itt a helye a karácsonyi listámon. Valakitől szeretném idén megkapni a saját akcióhős figurámat!

Van egy cég, aki azzal foglalkozik, hogy egyedi akcióhős babákat készítenek, Hero Builders-nek hívják őket. Csak el kell küldeni nekik a fotót, megírni, milyen ruhában szeretnénk a babát, és ők megcsinálják, potom 425 dollárért az első figurát.

A további példányok már csak 40 dollárba kerülnek, ha sima figuráról van szó. Beszélő babát is lehet ugyanis kérni, itt 50 dollárba kerülnek a további másolatok. Maximum 20 másodperces szöveget tudnak szajkózni, ez esetben a hangklipet is el kell nekik küldeni megrendeléskor.


Ui: A SuperScullly action hero figura nekem chilis sapkában tetszene a legjobban, de végülis rád bízom. Beszélnie nem kell, az elég, ha nekem megy. :)

2007. szeptember 24., hétfő

A Samsung az Armanival házasodik

Itt volt az ideje, hogy a Samsung is összeálljon egy divattervezővel. Ma befutott a hivatalos bejelentés az Armani telefonról. Akkora, mint egy hitelkártya, 10,5 milliméter vastag, és érintőképernyős. (Hm, láttunk már ilyesmit, ami egyszerű, fekete, érintőképernyős és egy divatcég logója van rajta, bár az valóban nagyobb volt.) A maestro külön tervezett hozzá egy tokot, speckó Armani bőrből. A 3 megapixeles kamera a felső sarokban van a telefon hátulján, ezzel fura lehet bemérni a képet, de biztos megszokható. Az ára 650 euró körül várható, és novemberben érkezik. (Bővebb infó a Nonstop MOBILon.)
Kíváncsi vagyok, mikor lesz belőle tesztkészülék. Remélem, még azelőtt, hogy rendbe jönnének a töredező körmeim :) Bántana, ha emiatt kéne lereszelni a nehezen megnövesztett karmokat. Az érintőképernyő ugyanis nem hosszúköröm-kompatibilis, legalábbis az a fajta, amelyik nem működik stylussal, csak ujjbeggyel.
A Samsung és az Armani egyébként nem óhajt itt megállni, több szórakoztató elektronikai terméket és készül közösen piacra dobni. Állítólag a következő egy LCD tévé lesz, ami nekem azért fura, mert a legtöbb trendi cuccot, ruhát, táskát és hasonlókat, amiket a divattervezők kreálnak, bárhová magával viheti az ember, ergó arra valók, hogy a környezete előtt felvágjon vele az ember. Egy Armani LCD tévét meg csak az lát, akit felvisz az ember a lakására is. Persze nem gondolom, hogy ettől ne lenne népszerű egy ilyen termék. És persze ez nekünk csak jó, alig várom a többi hírt!

2007. szeptember 23., vasárnap

Új Shine - kiforgatva az örökségből

Találtam egy képet az új Shine-ról.

Öööö. Nem szimpi az irány. A KE970 külsejében az volt az izgalmas, hogy elsőre nem is volt benne biztos az ember lánya, hogy telefont lát. Mert gombok nincsenek sehol, csak egy nagy tükörkijelző, meg egy kis vízszintes, kiálló valami (azaz a görgetőbillentyű). Itt meg ugye elhagyták a csúszka kialakítást és a görgetőgombot is. Nem mondom, a görgetőbillentyűvel néha meggyűlt a bajom. Életemben először a Shine-nal sikerült véletlenül oroszra állítani a nyelvet azért, mert nem mindig sikerül pontosan kattintani azzal a kis bigyóval. De akkor is, hozzá tartozik ehhez a mobilhoz. Mint ahogy az a jellegzetes 'Klang' is, amit szétcsúsztatáskor vagy összecsukáskor kiad a Shine. Az KELL. Remélem, legalább valahol elrejtették az újoncban is ezt a hangeffektet.
Oké-oké, ez se néz ki rosszul, de nekem sokkal jobban bejön az eredeti Shine az egyedisége miatt.

Technikai specifikációkról nem lehet sokat tudni: 9,9 milliméter vastag, 2 megapixeles kamera, és 1,77 colos, 176 x 220 képpontos kijelző, ami 260 ezer színt jelenít meg. Árról, megjelenésről és európai forgalmazásról sincs infó.

2007. szeptember 19., szerda

Kézimunka

Dédanyáink korában sokat kézimunkáztak. Mára már kiment a divatból, pedig hasznos dolog. Néha még a pasikat is meg lehet örvendeztetni a végeredménnyel. Nem, nem arra gondolok, teee! Horgolt Pac-Man figurákra céloztam. A minta innen tölthető le egy Carey Huffman nevű hölgy jóvoltából, a végeredmény pedig így néz ki:

2007. szeptember 18., kedd

Akarsz Beckham lenni?

Bevallom nőiesen, nagyon tetszett ez a hír. Mégis erősen gondolkodom rajta, megírjam-e a Nonstop MOBILra is, mint hírt.

Merthogy igazából csak annyit a hír, hogy David Beckham reklámozza a Motorola RAZR2 mobilt Koreában. Become Beckham a kampány neve, valószínűleg azt sugallja a szlogen a pasiknak, hogy ők is olyanok lehetnek, mint a sztárfocista, ha RAZR2-t vesznek. Hogy a nők felé mit sugároz a kampány... izé, egyértelmű. Az alábbi fotó legalábbis tuti egyértelművé tesz mindent :)

Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas kép következik! :)


Öhm, na szóval megírjam a hírt a munkahelyemre is? :) Szavazni lehet oldalt a boxban.

Update: Megírtam :)

2007. szeptember 12., szerda

Írd és edd!

Azt mondják, a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Nos, bármilyen üzenetet is szeretnél eljuttatni választottad szívéhez, egy ilyen kenyérpirítóval nyert ügyed van!


Ez ugyanis ráégeti a pirítósra az ábrát, amit a sütő tetejére rajzolsz.


Rákattantál? Azért még ne éld bele magad nagyon, ez csak egy koncepció, ami egy Sasha Tseng nevű illető agyából pattant ki.

Forrás: Techie Diva

2007. szeptember 10., hétfő

Hello Kitty rajongó vagy? Süsd meg...!

...ezzel a Hello Kitty mikrohullámú sütővel. A Toshiba követte el, és a Sanrio online boltból bárki beszerezheti, a postaköltségen felül csupán 36 540 japán jen (kb 60 000 forint) kell hozzá. Na jó, meg némi japántudás is, hogy eligazodhass a webshopban. De hát egy vérbeli rajongónak persze ez nem lehet akadály, ugye? ;)

2007. szeptember 6., csütörtök

Ezt a füledbe!

Egy Nokia BH-701 Bluetooth headsetet is teszteltem, erről is írunk a következő számban. Ezt a cuccot először az egyik Nokia sajtótájékoztatón láttuk, a dizájner lány nyakában lógott, aki a prezentáció egyik részét tartotta. Rögtön az elején kiszúrtam, milyen jó nyaklánca van. Aztán a későbbiek során kiderült, hogy a medál valójában egy headset, amit egy láncra fűzve nyakban lehet hordani. Ötletes. Mellette pedig szép még szép is, és könnyen is használható.


Engem a csomagolás fogott meg legjobban, a tálalása inkább egy ékszerére emlékeztet, mint egy kütyüére. Ezüstszínű Nokia feliratú dobozban érkezett, és a dobozból kihúzva ott figyelt a headset az ezüstszínű selyembélésen. Tényleg olyan, mint egy drága medál díszdoboza. Vagy mint valami érdemérem. A tartozékok a selyembélés alatti rekeszben rejtőznek, köztük a leglényegesebb kellék nyilván a hozzá illő ezüstlánc. Lefotóztam a csomagolást is, holnap felteszem a képet a blogba. (Most azért nem tudom közölni, mert egy napra megkaptam a Sony Ericsson T650i tesztkészüléket, de nincs itt a kábele. Erről a telefonról holnap írok egy rövid megemlékezést. Azért csak rövidet, mert a tesztet Balázs írja , ugyanis szerinte ez egy férfias telefon. Hát majd holnap (is) jól megírom, hogy de nem is.)

Egyetlen hátránya BT-701-nek, hogy tényleg fel kell hozzá öltözni, ez nem megy farmerhoz (már akinek ez hátrány persze). Én bevallom lelkiismeretesen, ezért nem használtam ki a teljes tesztidőszakot a nyakláncban való vagizásra. Majd valahogy levezekelem. (Az új fenyítés a cégnél a rosszalkodók számára: NYÁK-okok, alaplapokon, esetleg videokártyákon való térdepelés.)

2007. szeptember 5., szerda

Prism Break*

A Prism volt az egyik telefon, ami lapleadás előtti pillanatokban esett be, és nagyon nem tiltakoztam. A 7500-t kaptuk, a kevésbé okosat, de nem is volt baj. Így legalább tudtam csak a külsőre koncentrálni. Lehet, hogy a 3G-s Prism-nél, a 7900-nál azt sem tudtam volna, hova kapjak.

Ötletes a dizájn, persze ez a képeken is jól látszik. De még a formánál is jobban megfogtak a színek. Olyan vad színekkel szórták meg a témákat, hogy belekáprázik az ember szeme. A sajtófotókon szolíd kijelzővel fotózták őket, pedig öt olyan téma is van, amiben ezek a vibráló, élénk pirosak, pinkek, zöldek és kékek vannak. Ott van a szeren, folyton az jutott róla eszembe, hogy vadállat. Meg hogy eye candy. (Ez az új kedvenc kifejezésem, sajna magyarul nincs rá megfelelő, legalábbis eddig még nem találtam meg.)

Persze a billentyűzettel akadtak problémák. Előzetesen a számgombokat tippeltem a gyenge pontnak, de mint kiderült, azokat meg lehet szokni. A két felső választógombbal volt inkább a gond, nagyon kint vannak, nehezen lehet őket elérni.
Most így röviden ennyit a Prism-ről. (Na jó, kicsit bővebben: lesz róla teszt a szeptember 14-én megjelenő MOBILban, és visszük Klubrádióba, illetve ha minden igaz, még egy újabb médiumban fogjuk riogatni a népet az eddigieken kívül is.)

Update: Online is megjelent a teszt a honlapunkon.

*Nem törtem el a Prism-öt, de muszáj volt elsütnöm ezt a ZS kategóriás poént, mellyel újfent szeretnék nevezni az Év legrosszabb szóvicce versenyen.

2007. szeptember 3., hétfő

HSDPA-s palacsinta

Nos igen, mostanában nem sokat írtam, legalábbis ide nem. A lapba annál többet. Holnap megy nyomdába az új szám, és beesett plusz két telefon, amit gyorsan meg kellett írni. Így szoros lett az időbeosztás, és pár napig vonszoltam a beleimet magam után, de cserébe erős lett a dizájn mezőny a lapban, és ennek mi örülünk.

Az egyik utolsó előtti pillanatos mobil a Samsung U700 volt, amit az EISA idén Európa legjobb telefonjának választott. Az érzések vegyesek vele kapcsolatban. A legtöbb ismerősöm szerint jól néz ki, és az is tény, hogy borzasztó sokat tud.

Nekem a külseje volt olyan szimpatikus. Lehet rám vetni a köveket, de nekem ez az egész penge dolog nem jön be, valahogy palacsintává lapítanák a telefonokat. A tükörkijelző pedig jó ötlet, de láttam már az U700-énál sokkal szebb kivitelezést, egy Shine után már nem hat igényesen az, amivel a Samsung próbálkozott. Az érintőgombokkal nekem nem volt túl sok problémám, de az egyik kolléga, aki kölcsönkérte, heveny idegbajra panaszkodott. Ezt arra vezette vissza, hogy a menü gomb helyett rendszeresen a videotelefonálás gombot találta el, és várhatott, mert csak azután tudott visszalépni, hogy bekapcsolt a másodlagos kamera.

A funkciók terén pedig az volt a nagy gát, hogy egy Vodafone-os készüléket kaptunk. Tulajdonképpen csoda, hogy egyáltalán működött a T-s kártyámmal, telefonálni és SMS-ezni lehetett vele. A 3G-s internetet már nem tudtam használni, úgy pedig nem nyújt kiemelkedő élményt egy HSDPA-s, mobil tévézésre képes mobiltelefon.

Úgy vagyok az U700-zal, mint Leondaro DiCaprióval: elismerem, hogy sokaknak bejön, és elhiszem, hogy okos is, de engem hidegen hagy.